Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Правоохоронні «розборки»

Верховна Рада запросила в середу до парламенту Назара Холодницького, Артема Ситника та Юрія Луценка
04 квітня, 10:50
ФОТО АРТЕМА СЛІПАЧУКА / «День»

Час від часу в трикутнику — Спеціалізована антикорупційна прокуратура — Національне антикорупційне бюро — Генеральна прокуратура — виникають загострення і протистояння. Причому об’єкт «нападу» або ситуативні групування постійно змінюються.

На цей раз таким «об’єктом» став Назар Холодницький. Генпрокурор Юрій Луценко доручив розслідування кримінального провадження проти керівника САП Генеральній інспекції ГПУ. Про зміну підслідності кримінального провадження просив і сам Холодницький. Про це він заявив перед проведенням слідчих дій у Департаменті з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, керівником якого є Володимир Гуцуляк. «У мене є питання щодо об’єктивності досудового розслідування», — сказав Холодницький (unian.ua).

Нагадаємо, 27 березня Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що Генпрокуратура і НАБУ проводили слідчі дії щодо Холодницького. 30 березня Луценко заявив, що звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про зняття Холодницького з посади керівника САП. Голова НАБУ Артем Ситник своєю чергою заявив, що в НАБУ тривалий час не було доказів щодо Холодницького, але по одній зі справ вдалося отримати конкретну інформацію, яка підтвердила найгірші підозри (у справі про розкрадання в Одеській мерії). Ситник зазначив, що на записах, зроблених у кабінеті Холодницького, містяться дані про «злиття» інформації щодо обшуків, які готувались, тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на деяких посадових осіб для прийняття ними певних рішень.

Схоже, нові і старі правоохоронні органи увійшли в клінч, який ще більше заплутує громадян, бо вони часто не розуміють — навіщо всі ці структури, які за поведінкою і діями мало чим відрізняються одна від одної.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати