Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суто російська провокація

Російський корабель зайшов на закриту територію міжнародних навчань «Сі Бриз-2019»
10 липня, 19:43

Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють, що в закритому районі моря проводилися практичні стрільби корабельної артилерії морського угруповання міжнародної коаліції. В той самий час зранку 10 липня на території навчань «Сі Бриз-2019» з’явився російський корабель «Сметливый».

Українська сторона офіційно заявила, що вважає цей факт черговою підставою «не сприймати Російську Федерацію як прогнозований суб’єкт міжнародного морського права, системні порушення якого стали нормою поведінки Росії в Чорноморському регіоні».

На офіційній сторінці ВМС України наголошується, що «Росія вчергове порушує міжнародні закони», показуючи «своє справжнє обличчя та нехтуючи нормами міжнародного морського права» провокуючи надзвичайну ситуацію в акваторії Чорного моря.

«Корабель Чорноморського флоту був опитаний фрегатом «Гетьман Сагайдачний» відповідно до міжнародного протоколу, але корабель РФ зробив вигляд, що має «проблеми» зі зв’язком», — повідомляється в заяві прес-центру Командування ВМС ЗСУ. Російська сторона зі свого боку ситуацію не прокоментувала.

Нагадаємо, що 1 липня в Одесі розпочалися українсько-американські військові навчання «Сі Бриз-2019», які триватимуть до 12 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати