Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Унікальна можливість перевірити боєздатність...»

На Львівщині стартували масштабні міжнародні військові навчання
04 вересня, 11:06

3 вересня на Яворівському полігоні, що на Львівщині, відбулася офіційна церемонія відкриття багатонаціональних українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ Rapid Trident-2018. Цьогорічні навчання будуть одними із наймасштабніших.

Загалом у Rapid Trident-2018 беруть участь підрозділи десяти країн-членів НАТО та чотирьох країн-партнерів НАТО. Це Україна, США, Велика Британія, Болгарія, Азербайджан, Грузія, Данія, Канада, Молдова, Польща, Туреччина, Румунія, Німеччина, Литва. Крім того, в цьогорічних навчаннях візьмуть участь військовослужбовці багатонаціональної литовсько-польсько-української бригади імені гетьмана Костянтина Острозького.

У навчаннях візьмуть участь 2200 військовослужбовців. Найбільший контингент серед них буде український. Наступними за чисельністю будуть американські військові. Варто зазначити, що цього року в навчаннях будуть задіяні не лише ЗСУ, а й інші військові формування України — Нацгвардія, Державна прикордонна служба та Управління державної охорони. Також буде залучено понад 350 одиниць техніки.

Триватиме Rapid Trident-2018 два тижні, до 15 вересня, і складатиметься із двох фаз — командно-штабної та польової. За цей час українські військові та їхні колеги з країн-партнерів відпрацюють низку завдань бойового, логістичного та гуманітарного характеру.

«Ці навчання — унікальна можливість для всіх командирів перевірити боєздатність своїх підрозділів, відпрацювати тактику дій спільно на одній території. Це дуже велика можливість для країн-союзників та партнерів попрацювати з українською стороною, передавати досвід і вчитися самим», — розповів керівник навчань з американського боку полковник Тім КЛІВЛЕНД.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати