Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Уперше за 19 років»

У Херсонській області відбулося бойове застосування мобільного ЗРК С-300В1
06 листопада, 10:31

Днями відбулися визначальні відомчі випробування ЗРК С-125-2Д1, також було продовжено державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ, бойові стрільби ЗРК Бук-М1 та спеціальні стрільби зенітних ракетних систем С-300В1. Про це повідомляє фейсбук-сторінка Командування Повітряних сил ЗСУ.

«Із залученням провідних спеціалістів підприємств оборонної промисловості проводиться перевірка технічного стану зенітних ракетних комплексів «Куб», «Тор» та ракет до них. У Херсонській області на державному полігоні «Ягорлик» розпочались бойові стрільби зенітних ракетних підрозділів ЗРК С-300ПС, С-300ПТ Бук-М1, контрольні льотні випробування ракет до ЗРК С-125М1 та державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ», — йдеться в дописі.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко у себе на «ФБ» зауважив, що «вперше за 19 років відбулося бойове застосування мобільного ЗРК С-300В1, розрахунок якого знищив дві цілі». «Результати стрільб підтвердили наші можливості з суттєвого нарощування бойового складу в максимально можливі короткі терміни. Успішні бойові пуски з відновлених ЗРК малої та середньої дальності, а також випробування модернізованих систем управління вогнем відкривають перспективи подальшого завантаження українського ОПК», — пише Віктор Муженко.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати