Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зі свіжими силами

У вівторок парламентарі ухвалили низку законопроєктів...
14 січня, 18:43
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Парламентарі після новорічних канікул повернулися до роботи. І одразу проголосували за те, щоб у вівторок працювати до вичерпання всіх питань порядку денного на цей день.

Народні депутати попередньо схвалили законопроєкт про внесення змін до Конституції України щодо скасування адвокатської монополії. За словами представника Президента в Конституційному Суді Федора Веніславського, «цей законопроєкт спрямований на розширення можливостей людини отримати спеціальну юридичну допомогу за своїм власним вибором і не бути обмеженим у виборі цієї допомоги» (interfax.kiev.ua).

Також Верховна Рада своєю постановою попередньо схвалила законопроект про зміни до ст. 85 Конституції України, які передбачають можливість створення парламентом консультативних і дорадчих органів.

Наступним рішенням парламентарів став президентський закон з поправками до держбюджету на 2020 рік щодо Фонду розвитку підприємництва. Закон передбачає збільшення спецфонду держбюджету 2020 року на 2 млрд грн за рахунок дострокового погашення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб векселів. Ці кошти будуть спрямовані на фінансування нової бюджетної програми — Фонд розвитку підприємництва.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати