Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Ви розмовляєте зі злочинцем»

Чому в Києві стала можливою українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі?
25 жовтня, 10:51

Це типовий приклад гібридної реакції української влади на гібридну війну Росії. Комісія почала засідати 23 жовтня і продовжила свою роботу наступного дня. В цьому засіданні брав участь народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. Саме завдяки йому і набуло великого розголосу це ганебне засідання. 

Відео з виступом Чубарова оприлюднила у Facebook громадська активістка Наталія Лютікова. На відео видно як народний депутат звертається до української сторони: «Я вас закликаю припинити цю діяльність. Сидить злочинець. Він в’їхав на нашу територію, яку окупувала РФ. Ви розмовляєте зі злочинцем. Ми ще знаємо трьох, які також відвідували Крим. Що ви робите? Я не можу 5 років відвідати Крим. Вони вбивають і викрадають наших людей. У нас більше 70 осіб сидять в тюрмах. А ви запрошуєте дипломата російського посольства, ви сидите зі злочинцем. Невже ви думаєте, що українське суспільство вам це пробачить? Я вас закликаю негайно припинити це збіговисько». Після цього засідання дійсно припинилося.

За словами Чубарова, головою української делегації на цьому засіданні був начальник Управління охорони водних біоресурсів, регулювання рибальства та іхтіології Держрибагентства України Вадим Литвиненко, йдеться на ua.krymr.com. Також він повідомив, що напередодні на засіданні комісії обговорили питання, пов’язані з проведенням промислу в Азовському морі 2018 року, виловом рибних ресурсів у басейні Азовського моря, розподілом квот із вилову біологічних ресурсів, проведенням наукових досліджень рибогосподарськими інститутами України і Росії в Азовському морі 2019 року.

Здається в даній ситуації, потрібно притягати до відповідальності не тільки представників російської сторони, які порушили українське законодавство, не кажучи про те, що це представники країни-агресора, а тих, хто допустив і організував це засідання з боку України.

«Останні новини з рибного фронту Азовського моря, — пише у ФБ головний редактор проекту BlackSeaNews Андрій Клименко. — 1) Українську делегацію фахівців зі співробітництва з окупантами викликали «для консультацій» в МЗС України. Навіщо? І до чого тут МЗС України, якщо склад делегації затверджувало Державне агентство рибного господарства України (Держрибагентство)? МЗС хоче теж до тієї рибної грязюки? — Краще б викликали на допит до військової контррозвідки з приводу сприяння розвідувальній діяльності Росрыболовства в Азовському морі. 2) Російська делегація в шоці, викликали своїх дипломатів з посольства, просять захистити від радикал-націоналістів :) — яких там не було :) 3) наші нардепи на чолі з Чубаровим продовжують вимагати оформлення протоколів та видворення голови делегації Росрыболовства за незаконне перебування в окупованому Криму».

Такою була інформація на момент підготовки номеру. Днями президент Петро Порошенко звітував про передачу армії відремонтованих реактивних системи залпового вогню «Ураган». Позитивна новина, однак якщо ми собі в тил запускаємо представників агресора, з якими засідаємо і ділимо зокрема вкрадене ними у нас самих, хіба це може зміцнити обороноздатність України? Колись слабкість і подвійна гра вже спровокувала Кремль захопити наші території... Здається, висновки так і не зроблені.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати