Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про довідку для керування державою

02 червня, 00:00

Коли говорять про відділення бізнесу від влади — це категорія моральна, а не юридична. А з мораллю, на жаль, у наших очільників (що «наверху», що «внизу») не дуже складається. Повна безконтрольність і безвідповідальність. Парламентарій не повинен «відбувати» довічний термін у стінах Верховної Ради. Один термін, в окремих випадках — два.

Законодавча влада тому й називається законодавчою, що розробляє закони, а не лише приймає. А розробляти, на превеликий жаль, нема кому! Та й приймати — не ціпом молотити, потрібно розум мати. А то приймуть, а потім усі роки вносять до нього зміни. Деякі закони вже по сотні-дві поправок мають.

Є страшні світові хвороби: СНІД, алкоголізм, наркоманія, пташиний грип, а в Україні додалась ще одна — парламентаризм. Народ добре знає, як цю недугу лікувати... Політики відчували, що таке «лікування» може статися. Не дурні, тому й цю «пропорційку» проштовхнули, користуючись нагодою. А що їм залишалось робити? Ніхто вже не обирав їх в мажоритарних округах... Лікування відбулося. «Лікар сказав: в морг!» — і з кількох десятків бажаючих лише п’ять блоків та партій потрапили до парламенту.

Узагалі, мені багато що не зрозуміло. Коли приймають екзамени на право водіння автомобілем, то вимагають зібрати гору довідок: від нарколога, від психіатра, від хірурга, від окуліста, від отоларинголога — лише для того, щоб керувати авто!

Коли хочеш працювати в державних органах чи на приватному підприємстві, необхідно пройти відбір — тендер, тестування й, знову ж таки, принести довідку про фізичне й психічне здоров’я.

А для керування державою, виходить, нічого такого не потрібно?!

Чи не тому ми вже стільки років їдемо не тією дорогою й не в ту сторону?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати