Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Українські Супергерої» для малечі

У Чернівцях випустили перші національні комікси
05 червня, 14:58

Третього червня у книгарнях Буковини з’явилися перші національні комікси «Українські супергерої». Автор ідеї — буковинська письменниця Леся Воронюк, художниця — Софія Розуменко.

Представлення коміксу відбулося у Чернівцях під відкритим небом на вулиці Ольги Кобилянської. Чимало дітлахів з батьками з радістю роздивлялися комікси, прототипами яких стали сучасні українські герої. «Я молода мама і розумію, що українським дітям потрібна українська книжа. Наш ринок переповнено книжками про звірів, природу, пори року та іншими казками. Але поки що немає дитячих видань про сучасних українських героїв. Якщо зайдете до дитини в кімнату, там побачите чимало коміксів про жінку-кішку, про людину-павука, але не про українських героїв, на яких могли б рівнятися наші діти. Нині у нас з’являється багато героїв на сході України, і їхнім прототипом у нашому коміксі стали Кіборг та Кріп. А ще є багато героїв, які не на війні, але багато роблять у цивільному житті, наприклад, це жінки-волонтери. Це важливо: наші супергерої не просто вигадані персонажі, їх усіх взято із життя сучасних українців», — наголошує Леся Воронюк. Перший випуск коміксу називається «Врятувати жайворонка». Перед героями стоїть завдання врятувати жайворонка, який є символом України і щодня приносить сонце. Якщо супергерої не впораються, настане вічна пітьма.

Автори коміксів кажуть, що планують зробити десять випусків «Українських супергероїв». Кожний наступний випуск перегукуватиметься із подіями в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати