Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Усе ж таки з надією на краще

26 жовтня, 00:00

Тернопільщина, як і вся держава, в очікуванні парламентських виборів, від результатів яких залежатиме подальший курс України. Цього тижня Тернопіль попрощався з народним артистом України, головним диригентом Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка Євгеном Корницьким. Прем’єра комічної опери С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм», над якою він працював, у неділю відбудеться без маестро. Проте не все так сумно. Напередодні виборів тернопільці зможуть побувати на «Тернопільських днях моди», де свої нові колекції представлять дизайнери Києва, Львова, Івано-Франківська і Тернополя.

Святослав АБРАМ’ЮК, головний спеціаліст управління у справах сім’ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації:

— Хороше те, що цього тижня Всеукраїнський благодійний фонд передав інсулінові помпи хворим на діабет дітям Тернопільщини, придбані за зібрані волонтерами області сто сім тисяч гривень під час акції «Серце до серця». Це лише п’ять пристроїв. Минулого року придбали дев’ять. А в області — двісті дітей, хворих на діабет! Якщо зібрані кошти розділити на всіх жителів Тернопільщини, то на кожного припаде тільки по 10 копійок! Хотілося б, щоб більше було співчуття до чужого горя, щоб долучалися до таких акцій бізнесмени. Сподіваюся, в подальшому нам вдасться зібрати більше коштів, більше людей проявлять своє милосердя, тож відповідно — більше таких проблем вирішуватиметься. Цього тижня відчувається певне напруження перед виборами. Адже країна повинна зробити правильний вибір. Це навіть не негатив, але на його межі. А взагалі тішить своїми жовтогарячими барвами жовтень, погода радує, бо вона осіння: вчора була одна — сьогодні інша, а тому це позитив.

Оксана ПОСТОЛАН, власниця зеленої садиби «У мальвах», с. Жуків Бережанського району:

— На мою думку, найбільше вражень — позитивних чи негативних — виникає під час подорожі. Але в основному — це гарні емоції, і маєш потім чим з людьми поділитися. А якщо сидіти вдома, то день за днем, тиждень за тижнем, рік за роком здаватимуться однаковими. Я та мій чоловік отримуємо позитив, коли діти-студенти приїжджають додому. Цього тижня приїхав син. Він навчається в Івано-Франківському університеті нафти і газу на військовій кафедрі, тож відпускають дуже рідко. А як приїжджає, то це для мене завжди велика радість. Але, на жаль, був і негативний момент. У будинку моєї мами, яка вже тринадцять років в Італії на заробітках, підважили пластикове вікно і вкрали новенький газовий котел. Це була велика неприємність, бо мама там тяжко працює, а хтось так вчинив... А від спілкування з нашими постояльцями завжди позитив. Адже у нашій зеленій садибі зупиняється багато різних цікавих людей. Ще одним позитивом було те, що чоловікові на день народження подарували лицарську металеву рукавицю, яка поповнить нашу колекцію сувенірів. А щодо виборів, то особисто я все-таки маю надію на краще. Але, спілкуючись з людьми, бачу, що вони налаштовані негативно, люди песимістами стали, зневірилися. Настрій нам дуже підносить Остап Дроздов із телеканалу ЗіК. Ми завжди його слухаємо і налаштовуємося на позитив.

Рома СИРОТЮК, оператор комп’ютерного набору ТОДТРК:

— Я намагаюся не звертати уваги на погане, але у вівторок прикро було почути про те, що перестало битися серце головного диригента Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка, народного артиста України Євгена Петровича Корницького. Це справді велика втрата для колективу. Та й взагалі часто доводилося його зустрічати, адже телерадіокомпанія, де я працюю, поряд із театром. А добре те, що нарешті цей тиждень став останнім в цьогорічній парламентській гонці, бо, відверто кажучи, набридло слухати пустодзвонні обіцянки кандидатів в нардепи. Але й чого чекати від цих виборів? Хочеться думати, що українці зроблять правильний вибір.

Юрій ОСАДЧУК, шофер:

— Перш за все, хочу привітати усіх шоферів-професіоналів, автомобілістів, дорожників із професійним святом, яке ми традиційно відзначаємо в останню неділю жовтня. І побажати міцного здоров’я, а також, щоб усі наші дороги були щасливими і повертали додому, де завжди чекають найрідніші люди. Ну і кращих доріг би хотілося. А це вже питання до нашої влади. Цього тижня у Тернополі встановили перший паркомат, але обіцяють найближчим часом ще чотири. Тож не доведеться платити за паркування невідомо кому, і гроші йтимуть у міський бюджет. Я вже майже п’ятдесят років за кермом. Більшість з них і зараз у туризмі. Тому довелося побачити світ. Хочу сказати, що колись люди більше мандрували. Проте і нині до нас на Тернопільщину туристи приїжджають. Цікавляться нашими замками, сплавляються по Дністру. Багато прибуває паломників до Свято-Успенської Почаївської лаври, у Зарваницю. Це все про позитив. А негатив? Напевно, те, що після виборів прогнозують девальвацію гривні. А ще — похолодання і сніг. Хоча, як відомо, у природи немає поганої погоди, на відміну від політики. А ще не знаю, як назвати рішення депутатів на сесії нашої облради цього вівторка про те, щоб 14 жовтня відзначати в області День Українського війська, рекомендуючи вивішувати державні й червоно-чорні прапори. Невже замало Дня Збройних сил України 6 грудня і того ж таки 14 жовтня у свято Покрови Пресвятої Богородиці — Днів козацтва і створення УПА? Вважаю це рішення передвиборчим піаром, який вже переходить у політичний маразм.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати