Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден відкрив власний інститут

Віце-президент зізнався, що хотів би бути першим президентом, який переміг рак
14 березня, 11:12
ФОТО РЕЙТЕР

Учора колишній віце-президент США Джозеф Байден відкрив у рідній альма-матер — університеті штату Делавер Інститут Байдена. Цей новий дослідний і політичний заклад займатиметься внутрішніми проблемами, включаючи  економічну реформу, екологічну стійкість, систему кримінального правосуддя і цивільних прав. Байден буде головою-засновником інституту, який входитиме до складу Школи публічної політики та адміністрації.

Байден буде розділяти свій час між Університетом штату Делавер і Університетом штату Пенсільванія, де він очолить зовнішньополітичний інститут під назвою Пенсільванський центр дипломатії і глобальної взаємодії імені Байдена. Інститут зовнішньої політики перебуватиме у Вашингтоні, округ Колумбія, але Байден також матиме офіс у кампусі Пенсільванського університету у Філадельфії.

На фото Байден виступає на фестивалі South by Southwest (SXSW) в Остіні, де він розповів про свою роботу у рамках «Ініціативи Байдена по боротьбі з раком». Ця ініціатива відома під назвою Cancer Moonshot і полягає у пришвидшенні робіт з розробки нових терапевтичних методів лікування раку. На цьому заході він зізнався, що свого часу Обама вів з ним розмову про те, чи не хотів би Байден балотуватися у президенти. На що той відповів: «Я хотів би бути першим президентом, який переміг рак».   

Нагадаємо, 29 червня минулого року в Говардському університеті у Вашингтоні відбувся саміт з проблем онкологічних захворювань, на якому віце-президент США Джозеф Байден оголосив про плани в рамках ініціативи Cancer Moonshot, спрямованої на прискорення розвитку терапії за рахунок скорочення бюрократії та налагодження співпраці між вченими, промисловцями, пацієнтами та урядом. У саміті взяли участь сотні дослідників, фахівців, захисників прав пацієнтів. На саміті Джозеф Байден звернувся з палким закликом прискорити боротьбу з раком. Крім того, він оголосив про створення Онкологічного центру передового досвіду при Управлінні з контролю якості харчових продуктів і лікарських препаратів, який координуватиме та відстежуватиме всі методи лікування онкозахворювань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати