Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більше драйву!..

На Євробаченні-2017 Україну представлятиме рок-гурт O.Torvald, заснований у Полтаві
28 лютого, 09:37
ФОТО БОРИСА КОРПУСЕНКА

Після оголошення результатів національного відбору у соцмережах вже кілька днів триває запекла дискусія про шанси рокерів щодо їхньої перемоги у міжнародному пісенному конкурсі.

Нагадаємо, у підсумковій таблиці однакову кількість балів — 10 — отримали два виконавці — гурт O.Torvald і співачка TAYANNA (Тетяна Решетняк). Хлопцям судді поставили 5 балів, і такий самий бал вони отримали від глядачів. Решетняк отримала від суддів 6 балів, але глядачі навпаки — знизили їй шанси бути першою — подарували лише 4 бали. Хоча переможцем глядацьких симпатій став співак Melovin (одесит Костя Бочаров), який отримав 6 балів. За підсумками обох голосувань, у O.Torvald і в Tayanna — по 10, а у Melovin — 8 балів.

А тому на міжнародному співочому конкурсі Україну представлятиме гурт O.Torvald з піснею «Time». Знаковою метафорою можна вважати годинникові механізми, використані у пісні «Time», які відраховували час... до вибуху соціальних мереж. За словами фронтмена колективу Жені Галича: «Пісня про те, що треба цінити час, в якому ти живеш, і насолоджуватись кожною хвилиною життя... бо час може обірватися раптово, і ти вже не встигнеш зробити все, що відкладав на післязавтра або на понеділок».

Гурт O.Torvald був заснований у Полтаві у 2005 році. У складі гурту: фронтмен Женя Галич, гітарист Денис Мизюк, барабанщик Саша Солоха, бас-гітарист Микита Васильєв і DJ Polarnik. У 2006-му хлопці переїхали до Києва. Тоді ж був записаний їхній перший альбом під назвою O.Torvald. Після цього побачили світ ще чотири платівки, нагадує tsn.ua. Наразі гурт активно гастролює, збирає повні зали та виступає на різних фестивалях з такими музикантами, як Linkin Park, Garbage, Evanescence і The Rasmus.

Нині одні із захватом пишуть, що O.Torvald — це сучасно і стильно, а інші передбачають провал і згадують долю «Ґринджол», які 2005-го посіли лише 19-те місце.

— Мені гурт O. Torvald подобається, — сказав «Дню» Олександр КСЕНОФОНТОВ, музичний продюсер, співак, чоловік Руслани Лижичко, співавтор її музики і текстів. — Цікавий вокаліст Женя Галич. Я чув кілька його пісень. Вони оригінальні, запам’ятовуються. Але коли подивися запис виступу під час нацвідбору, то композиція «Time» мене не вразила. Пропала харизматичність і автентичність рок-команди. Можливо, це через те, що вони співали англійською мовою. Відчувається, що хлопцям не дуже комфортно виступати. Можливо, їм прийшлося піти на компроміси, готуючись до конкурсу. У гурту є свої симпатики, і хлопці мають свою громадську і патріотичну позицію, це приваблює публіку. Але пісня «Time» — не краща з їхнього репертуару, мені вона здалася дещо штучною, а тому шанси на перемогу на Євробаченні я оцінюю дуже скромно. Мова навіть не про трійку... Хоча все відносно. Ніколи не можна дати 100% гарантії, букмекери теж помиляються. Дуже важливо, як стануть зірки. Можливо, музиканти краще підготуються, драйвово виступлять, і це оцінять європейські телеглядачі (бо нам за свого конкурсанта не можна голосувати). Бажаю, щоб  гурт O. Torvald запам’ятався. Хлопці мають гарний творчий потенціал, і хай успіх їм посміхнеться!

Нагадаємо, гурт O. Torvald як представник України не братиме участі в півфіналах конкурсу, а на правах країни-господині Євробачення-2017 одразу виступить у фіналі, який відбудеться 13 травня у Києві.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати