Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фешншоу в українському стилі

Відбулося в Токіо за підтримки Посольства України в Японії
05 листопада, 10:19
ФОТО НАДАНО ПОСОЛЬСТВОМ

Із 3 по 5 листопада в Токіо за підтримки Посольства України в Японії тривають фешншоу в українському стилі, йдеться в інформації, наданій «Дню» Посольством України в Японії. Дизайн костюмів створено студентами токійського фешнколеджу Bunka Fashion College. Подія, на якій вони представлені, — культурний фестиваль, який проводиться зазначеним навчальним закладом. Під час виготовлення костюмів були використані елементи з українським орнаментом. Назва колекції Buvivian поєднує англійські слова brilliant («блискучий») та vivid («барвистий»).

Представник коледжу Масаакі Іто зазначив, що костюми з української тематики були створені командою з трьох студентів-дизайнерів, а взагалі над їх створенням працювало понад 80 осіб. Увесь творчий процес зайняв приблизно пів року.

Другий секретар Посольства України в Японії Віолетта Удовік розповіла про те, що коледж кожного року організовує культурний фестиваль, який відвідує понад 20 000 осіб. Вона зазначає: «За три дні буде проведено 16 показів, тому це чудова нагода показати українську красу, створену японськими дизайнерами. Особливість проекту полягає в тому, що він є прикладом справжньої міжкультурної співпраці між двома країнами».

Зазначимо, що з 18 по 22 листопада цього року в зазначеному ВНЗ буде також проведено виставку українських традиційних костюмів із колекції Олени Скрипки. Проект буде реалізовано Посольством України в Японії в співпраці з об’єднанням українців у Японії «Краяни» та Мистецькою асоціацією «Японія — Україна».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати