Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Грай і допомагай!»

У Донецьку відбувся благодійний боулінг-турнір
24 грудня, 10:23
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ЄРМОЧЕНКА

Боулінг-турнір провели для дітей-сиріт і дітей з неблагополучних та багатодітних сімей. Змагалися чотири команди підлітків із міст Донецької області: Сніжного, Тореза, Ясинуватої тощо. Більшість учасників турніру грала у боулінг вперше. Один із організаторів заходу, директор Донецького обласного благодійного фонду «Центр соціального розвитку «Мост» Ольга Косінова розповідає: «Напередодні Нового року у дитячі будинки завозять багато подарунків від спонсорів, тому у підлітків формується споживацьке ставлення до світу. Наша мета — дати зрозуміти, що у житті треба докласти зусиль, щоб щось отримати. Крім того, на такому заході, як «Грай і допомагай!», формується командний дух, діти розвиваються фізично».

Спочатку турнір планували як захід для корпоративних команд: боулінг-клуб мав надати безкоштовну доріжку, а кошти, отримані від учасників змагання, планували витратити на лікування онкохворих дітей. Менеджер дитячих програм «Мосту» Наталя Халілова зізнається: «Обдзвонила понад 200 фірм: туристичні, будівничі, IT-компанії. Їхні представники відповідали, що немає коштів на благодійність, наш проект їм нецікавий, час проведення змагань незручний. Тому змінили концепцію. У маленьких містечках особливо немає де розважитись, тож робимо життя дітей яскравішим. Хотілося б, щоб більше людей відкликалось на заклики до благодійності».

Учасники боулінг-турніру розповідали про себе та свої мрії. Капітан однієї з команд, 13-річний Микита каже: «Боулінг подобається через азарт під час гри. Добре, що багато друзів поруч, ми змагаємось. Я — спортсмен, другий рік займаюся боксом, вже є певні досягнення. На Новий рік нічого не хочу, все є. Ні про що поки не мрію. Бажаю людям щастя, добра та веселих свят». А десятикласниця Юля поділилася: «Займаюся волейболом, іноді граю у баскетбол. Хочу стати режисером або фотографом. Бажаю всім теплої атмосфери вдома, гарного настрою, щастя, успіхів у навчанні, а найголовніше — міцного здоров’я. І просто бути гарними людьми».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати