Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Iронічний «Дотик»

Львівська художниця Анна Атоян представила виставку «відчуттів»
27 квітня, 11:15

У львівській галереї «Зелена канапа» відбулося відкриття виставки художниці Анни Атоян «Дотик». Експозиція налічує 12 робіт. Усі вони були створені мисткинею впродовж останніх двох років.

На полотнах художниці ключовими є пальчики, долоні, дотики рук і обійми. Часом ніжні, застережливі, грайливі або привласнюючі. А ще відчуття, подаровані сонячним промінням, морською хвилею і теплим вітром. Так вона хоче продемонструвати, як багато дотики можуть означати і сказати.

«Анна Атоян — представниця іронічного жанру в образотворчому мистецтві — має рідкісний талант розповісти особисту драматичну історію. Вона могла б писати кіносценарії. Якби слово було її інструментом. Але вона малює на шовку. Її сюжети часто порівнюють з кадрами фільмів. Атоян і справді наче пише ілюстрації до своїх «короткометражок», сповнених почуття тонкого життєвого гумору та драматургії», — розповіла художниця та власниця галереї «Зелена канапа» Олеся Домарадзька.

Родзинкою картин є те, що Анна Атоян виконала їх у техніці гарячого батику на шовку. Цей вид мистецтва художниця опанувала в 2000 році. Загалом вона навчалася на кафедрі художнього скла Львівської академії мистецтв, її роботи — в приватних колекціях в Україні і за кордоном.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати