Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КАЛЕЙДОСКОП

05 жовтня, 00:00

Тата пробують грудне молоко

Німецькі медики спростували розхожу думку, що батьки повністю відстороняються від годування тих дітей, яких мами годують грудьми. Опитавши близько 2000 чоловіків, фахівці дійшли висновку, що сімдесят відсотків молодих батьків беруть участь у підготовці немовлят до грудного годування і при ньому присутні.Третина чоловіків навіть пробували молоко, щоб дізнатись, чим харчується їхній малюк.

Цукор і комарі

Революційне дослідження професора Єрусалимського університету Йосипа Шляйна дозволить зробити істотний крок уперед у справі боротьби з кровопивцями-комахами. Шляйн у своїй роботі стверджує, що самки комарів, особливо малярійних, відчувають тягу до солодкого квіткового нектару, що дозволить у майбутньому розробити дієві методи боротьби з цими комахами, передає newizv.ru.

Шляйн та його колега Гюнтер Мюллер провели експеримент: вони обприскали акації в пустелі сумішшю цукру та інсектициду спіносаду. «Акація приваблює комарів у тридцять разів сильніше, ніж інші рослини», — пояснив Шляйн. Результати перевершили очікування вченого. Більша частина комарів закритого від зовнішніх подразників пустинного оазису, де проводився експеримент, — вимерла. Дослідники вважають, що суміш цукру та спіносаду надалі стане панацеєю від комарів. Разом з тим цей інсектицид досить нешкідливий для тварин та птахів.

Зустріч через 71 рік

Американка Пет Гудінас зустріла свою сестру-близнючку через 71 рік після їхнього народження, передає AP з посиланням на Milwaukee Journal Sentinel. Гудінас найняла фахівця з генеалогії і за допомогою некрологів у газетах намагалася знайти хоч якусь інформацію про свою сестру, однак вдалося їй це лише через вісім років.

Близнюки народилися від інтимного зв’язку їхньої матері з одруженим чоловіком і росли в різних будинках-інтернатах, однак потім разом знаходилися в притулку Святого Йосипа в Мілуокі. «Ми були розлучені. Ми ніколи не були разом в одній кімнаті», — говорить Гудінас.

Обох дівчаток удочерили, але їм сказали, що у кожної є сестра- близнюк. Спроби Гудінас знайти свою сестру увінчалися успіхом після того, як одна черниця в Чикаго, яка мала архівні матеріали з сирітського притулку Святого Йосипа, повідомила їй імена людей, які вдочерили сестру.

Незабаром ці пошуки привели її до дверей Ширлі МакГюїр. Сестри зустрілися минулого вівторка. «Я ніколи не знала нікого зі своєї сім’ї», — сказала Гудінас після возз’єднання сестер в одному з ресторанчиків передмістя неподалік від будинку її новоявленої сестри Ширлі.

«Це важко. Всі ці роки я скучала за нею», — говорить МакГюїр після того, як обнялася зі своєю сестрою, яка живе в штаті Техас.

Відбілювання шкіри може завдати шкоди

Американське управління з контролю за якістю продуктів та ліків заявило про намір заборонити продаж без рецепта кремів для відбілювання шкіри, оскільки безконтрольне поширення цих косметичних засобів представляє небезпеку для здоров’я споживачів. Креми для відбілювання шкіри часто містять речовину гідрохінон, яка може збільшувати ризик онкологічних захворювань, а також нерідко спричиняє важке шкіряне захворювання, особливо у чорношкірих жінок, пише news.ru. Згідно з новими правилами, всі продукти, які містять гідрохінон, розглядатимуться як лікарські препарати, і для того, щоб продовжити торгівлю ними, виробникам доведеться отримати ліцензію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати