Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Катя БУЖИНСЬКА: «Я — найкраща!»

11 липня, 00:00
Як вже повідомляв «День», у переможниці «Слов’янського базару-98» не обійшлося без проблем (очевидно, вже за традицією, якщо пригадати фестивальні перипетії Таїсії Повалій та Наталки Могилевської). 

Одразу після виступу Катя зізналася кореспондентові «Дня»:

— Тяганина навколо мого імені засмутила, але я зібралася з силами, помолилася Богу — і все вийшло, як мріяла. Два роки життя пішло на підготовку до конкурсу. Дуже хотіла не підвести людей, котрі повірили в мої сили.

— Твоє ефектне падіння на сцені в фіналі пісні — ризикований експеримент. Журі зазвичай не вельми прихильне до подібних вільностей...

— Це сталося спонтанно. Я так увійшла в образ, що тієї хвилини навіть не думала про журі. Після виступу мій продюсер насварив мене за вільності.

— Разом з Юрієм Квеленковим ви засекретили твій конкурсний репертуар, немов зберігали державну таємницю. На табло в Одесі висвітили «Востаннє», на репетиції ти співала куплет італійської пісні, а насправді пролунала «Приречена» (хіт Даліди). До чого така таємничість?

— Забагато недоброзичливців навколо. Саме з цієї причини ми втаємничили репертуар. Аранжував музику Арні Жако Юрій Шепета, а український текст спеціально написаний Юрієм Рибчинським. Вийшло дуже органічно.

Подивіться, в які штики колеги-конкурсанти сприйняли вільність — співати у свій мікрофон. Другу пісню «Глаза на песке» виконувала як усі. Але все одно я найкраща.

— Після перемоги на «Слов’янському базарі» відпочиватимеш чи підкорятимеш нові вершини?

— Спочатку відпочину в Італії, потім закінчу свій другий альбом «Музыка, которую вы любите», а далі хочу спробувати свої сили на конкурсах у Сопоті та в Сан-Ремо. Щодо останнього, то поки не було випадку участі в ньому не італійки. Та оскільки в мені все-таки тече частка цієї крові, то свій шанс спробую не втратити.

І хоча перемозі Бужинської всі щиро раділи, в українській делегації — сумували. Посередньо за Катіну перемогу «розплатилися» дві інші наші конкурсантки. Пропустити до фіналу ще одну представницю України журі не вважало за можливе. Авангардний спів Марини Одольської оцінили явно заниженою сумою балів — 235. Марина зiзналася, що почувалася «білою вороною», як й одноіменна пісня в її виконанні. Журі віддавало перевагу академічному співу.

Явно «зрізали» й Тетяну Франциан (251 бал), вибивши з трійки призерів. Ще одна «пікантна» подробиця конкурсу полягала в тому, що Президентський симфонічний оркестр під керуванням Павла Овсянникова виконував суто декоративні функції. Насправді на сцені лунала «фанера» (мінусова фонограма). У незручній ролі статиста виявився диригент через акустичну яму, яку являє собою п’ятитисячний амфітеатр саратівського стадіону «Динамо».

Втім, неприємні моменти швидко забудуться, а Гран-прі «Слов’янського базару» — знову в Україні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати