Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На старті єврокубків

Вже завтра київське «Динамо» зіграє з «Янг Бойз» зі Швейцарії у рамках кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА
25 липня, 11:23
ФОТО З САЙТА FCDYNAMO.KIEV.UA

У рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА київське «Динамо» на НСК «Олімпійський» 26 липня зіграє з «Янг Бойз» зі Швейцарії. Для киян нинішній старт у кваліфікації найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу стане вже 19-м у історії. При цьому востаннє у відбірковому ситі до групового турніру ЛЧ «біло-сині» брали участь п’ять років тому — в сезоні 2012/2013.

Як нагадує прес-служба «Динамо», починаючи з сезону 1994/1995, коли у Лізі чемпіонів УЄФА було введено відбірні раунди, аби потрапити до групового турніру, «Динамо» чотирнадцять разів долало відбіркове сито. У семи сезонах «біло-сині» брали участь у двох раундах кваліфікації, ще у семи сезонах достатньо було переграти за сумою двох матчів одного суперника, аби вийти до основної сітки турніру. Найчастіше жереб визначав у суперники киянам команди з Данії — чотири рази. По два рази «біло-сині» зустрічалися з командами із Уельсу (із «Баррі Тауном» жереб зводив «Динамо» два сезони поспіль), Туреччини, Росії та Голландії.

Зі швейцарцями у кваліфікації «Динамо» зустрічалося одного разу, й спогади про ті матчі у вболівальників «біло-синіх» не дуже приємні. У сезоні 2005/2006 команда під керівництвом Леоніда Буряка вдома зіграла внічию (2:2) із «Туном», а на виїзді мінімально поступилася (0:1), припинивши виступи в єврокубках у тому сезоні. Матч-відповідь цьогорічної кваліфікації пройде 2 серпня у Берні на стадіоні «Стад де Сюїт».

Крім того, у четвер, 27 липня, відразу дві українські — донецький «Олімпік» та «Олександрія» з Кіровоградської області — змагатимуться у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Так, «Олімпік» удома зіграє проти грецького клубу «ПАОК», а «Олександрія» на виїзді — проти румунської «Астри». Матчі-відповіді пройдуть 3 серпня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати