Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Незвичайне і призабуте

У Львові представляють мистецтво витинанок Дарії Альошкіної
11 квітня, 15:24
ФОТО АВТОРА

У львівській галереї під відкритим небом триває виставка витинанок мисткині Дарії Альошкіної «Райце». Відвідувачі виставки зможуть оцінити чотири витинанки художниці. Кожна із представлених робіт має близько двох метрів у висоту і метр у ширину.

«Щоб зробити одну таку витинанку, витрачаю від двох до п’яти днів. Витинати було моє хобі ще з дитинства. До нього мене привчили батьки. Свої роботи теж часто вішаю вдома. От повішу одну витинанку на вікна, милуюся нею кілька днів, а потім іншу вішаю. Взагалі витинанки були колись поширені в Україні, особливо на Поділлі. Це був швидкий спосіб прикрасити хату, фіраночки з них люди робили», — розповідає авторка виставки.

Зі своїми витинанками Дарія Альошкіна уже побувала не в одному місті України. Крім того, запрошують дівчину показати незвичне для європейців мистецтво і за кордон. Так, нещодавно її виставка кількаметрових витинанок відбулася у Парижі.

Мистецьку освіту вона здобувала у Вижницькому коледжі прикладного мистецтва ім. В.Ю. Шкрібляка на Буковині. Туди дівчина вступила на ткацтво. Згодом Дарія вступила у Львівську академію мистецтв на магістратуру «Монументальна та декоративна скульптура». Тож вміло працює мисткиня не лише із папером, а ще й творить скульптури із каменю, льоду та дерева. Крім того, Дарія Альошкіна є режисером Театру тіней «ДИВ».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати