Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Патріархові Кирилу присудили антипремію «Срібна калоша»

20 червня, 00:00
«ТОЙ САМИЙ BREGUET» / ФОТО ВЛАДИСЛАВA МУСІЄНКA

У Москві пройшла традиційна щорічна церемонія вручення премії «Срібна калоша», яка присуджується радіостанцією «Серебряный дождь» за найсумнівніші досягнення у шоу-бізнесі. Цього року серед лауреатів були політики, депутати і навіть Патріарх Кирило Московський та всія Русі.У Москві прошла традиційна щорічна церемонія вручення премії «Срібна калоша», яка присуджується радіостанцією «Срібний дощ» за самі сумнівні досягнення в шоу-бізнесі. Цього року в числі лауреатів виявилися політики, депутати і навіть Патріарх Московський і всього Русі Кирило.

Предстоятель Російської православної церкви переміг в номінації «Чуровщина року, або Руки по лікоть в чудесах» за «непорочне зникнення годинника», повідомляє РБК. Йдеться про квітневий скандал, коли блогери виявили на сайті Московського патріархату фотографію патріарха зі слідами ретуші. На знімку, де глава РПЦ був зображений разом із міністром юстиції Олександром Коноваловим, годинника на руці патріарха не було, але він виразно відбивався на блискучій поверхні столу.

За кілька днів до цього патріарх у бесіді з журналістом Володимиром Соловйовим заявив, що ніколи не носив годинника фірми Breguet за 30 тисяч доларів, із яким його сфотографували українські журналісти (нагадаємо, фото зроблене Владиславом Мусієнком. — «День») кілька років тому. Проте предстоятель РПЦ зізнався, що такий годинник у нього дійсно є, обмовившись, що випадково виявив його в одній із подарункових коробок. Фотографію з Breguet патріарх назвав колажем.

На думку блогерів, оскільки в РПЦ прекрасно знали про фотодокази того, що насправді патріарх носив Breguet довгий час і надягав його неодноразово, після такої заяви була дана команда прибрати годинник зі знімка на сайті РПЦ.

Конкурентами голови РПЦ по номінації були голова ВЦВКа Володимир Чуров, відомство якого відзначилося при підрахунку голосів виборців на парламентських і президентських виборах, і столичне ГУВС, яке опозиціонери неодноразово викривали стосовно навмисного зменшення числа учасників протестних мітингів, повідомляє газета «Коммерсантъ».

Патріарх Кирило, як і інші лауреати «Срібної калоші», на церемонію вручення, звісно, не з’явився. А для вручення «калоші» на сцену запросили представника компанії Breguet Філіпа Балле. Він подякував лауреату «за фантастичний піар нашої продукції в Росії», відзначивши, що вони «до кінця так і не зрозуміли, чи був годинник, чи ні, але якщо його не було, він його, безумовно, заслужив». Компанія приготувала для «пана Гундяєва» нову хронографію з нової колекції, вкриту 18-каратним рожевим золотом, і попросила стати її обличчям в Росії.

Проте оскільки патріарх проігнорував церемонію, годинника йому не передадуть. Як заявила ведуча шоу Ксенія Собчак, «за традицією, що склалася, дарунок підлягає трансформації».

newsru.com, 19 червня 2012 р.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати