Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Що хвилює сьогодні художників?

9 червня у Києві відкриється Всеукраїнський проект трієнале «Живопис-2016»
31 травня, 16:28
«ЧАША ДОБРА», І. КИРИЛЕНКО

Його організовано Дирекцією виставок НСХУ та Міністерством культури України. Це вже сьома мистецька акція, яка представляє твори сучасного українського малярства за останні три роки.

Мета — відобразити максимально об’єктивну картину того, що відбувається в мистецтві живопису без будь-яких штучних обмежень чи кураторських вподобань. Свої роботи представлять: кияни Віктор Сидоренко, Михайло Гуйда, Анатолій Криволап, Олександр Дубовик, Петро Лебединець, Владислав Шерешевський; харків’яни Віктор Погорєлов, Юрій Вінтаєв, Віктор Ковтун; одесити Анатолій Горбенко, Сергій Савченко, Володимир Кабаченко; донеччанин Петро Антип. Вернісаж дасть унікальну можливість побачити в одному виставковому просторі роботи цих знаних авторів та інших відомих художників.

Експозиція налічує біля двохсот творів і переконає глядачів, що добре відомі в мистецьких колах митці й молоді художники виявляють особистісний підхід у розкритті творчих задумів. Деякі з них неквапливо передають власні враження та філософські роздуми, інші висловлюють свої думки на полотні експресивно та темпераментно. Організатори трієнале також представлять роботи тих, хто віддає перевагу традиційним мотивам та засобам образотворчості, і прихильників новаторських мистецьких ідей.

Роботи митців можна побачити у виставковій залі НСХУ у Центральному будинку художника до 3 липня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати