Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Від класики до комп’ютерної гри

Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» привернув увагу значних гравців анімаційного ринку
23 березня, 09:53
ФОТО З САЙТА MAVKA.UA

Провідне анімаційне видання Animation Magazine внесло український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» до списку найважливіших новин. Це сталося після того, як проект було презентовано на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie, повідомляє FILM.UA Group. Головна героїня мультфільму «Мавка» прикрасила березневу обкладинку цього видання (офіційного партнера заходу), яке великим тиражем розповсюджувалося на форумі в Бордо, Франція. Це забезпечило команді творців ефективний пітч і поштовх до розвитку.

«Голос Америки» зазначає, що мультфільм привернув увагу потенційних європейських ко-продакшн партнерів, інвесторів, дистриб’юторів і бродкастерів.

У традиційному для форуму анкетуванні багато з учасників назвали пітч «Мавки» найкращим із 50-ти проектів. Продюсери отримали відгуки від значних гравців анімаційного ринку, серед яких The Walt Disney Company (Germany, Switzerland& Austria). Усі вони відзначили потужність та унікальність головної героїні, високу якість візуальних матеріалів, величезний міжнародний потенціал проекту. Наразі триває розробка повнометражного мультфільму, реліз планується на 2019 рік.

Нагадаємо, стрічка «Мавка. Лісова пісня» створюється за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій.

Нині експерти провідних етнографічних інституцій працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати