Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Видання виховує громадян, які мислять, знають, вірять...»

Завтра починаються Дні «Дня» в Ужгороді
13 травня, 11:09
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Фотовиставка «День»-2014 у Львові добігла кінця. Співробітники Палацу мистецтв, де була представлена експозиція, діляться — кількість відвідувачів просто «зашкалювала». І активними вони були не лише в спогляданні світлин, а й в інтелектуальному споживанні — багато хто виходив із залів із щойно придбаними книгами з Бібліотеки «День». Серед найзапитаніших — найновіша «Україна Incognita. TOP-25». Ольга ЛУТКОВСЬКА, заступник директора з науково-мистецької роботи Львівського палацу мистецтв, розповіла: «До нас приходили дуже різні люди: від перших людей Львова до учнів найменших класів школи. Це була дуже потужна й популярна виставка, як на відкритті, так і пізніше. Я бачила, як багато людей ходило на експозицію групами з різних навчальних закладів. Приємно, що молодь цим цікавиться. В цій виставці кожен щось відкривав для себе нове. Для нас це було свято. Воно полягало й у тому, що відкрилась виставка, й у тому, що її відвідувало багато людей. Це зараз, на жаль, є рідкістю, бо люди не надто надають цьому значення. Це заслуга газети «День», що вона так гарно її зарекомендувала. Однозначно, атмосфера була мистецька».

А вже 14 травня фотовиставка «Дня» відкривається в Ужгороді. Найзахідніший обласний центр України вперше прийматиме експозицію найкращих світлин міжнародного фотоконкурсу нашого видання. В Ужгороді вже давно чекають живої зустрічі з «Днем». Дні нашого видання тут відбудуться на запрошення голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірки та за підтримки Ужгородського національного університету і Закарпатського художнього музею ім. Йосипа Бокшая, у виставкових залах якого і розміститься експозиція.

Голова обласної ради Володимир ЧУБІРКО зазначає, що виставка буде проходити в приміщенні обласного художнього музею, й тому її зможуть побачити не лише мешканці обласного центру, а й туристи, які в ці дні завітають в Ужгород. «Нам приємно, що закарпатці долучилися  до важливого соціального проекту, який же успішно був реалізований в ряді інших областей України. Цього тижня і на Закарпатті ми зможемо побачити найкращі світлини фотоконкурсу газети. Частина світлин присвячена головним подіям минулого року — Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі — люди, які творять історію сьогодні. Впевнений, що виставка буде цікава широкому колу краян», — зазначив Володимир Чубірко. Загалом Ужгород — уже шосте місто, яке запросило «День» до себе цього року. Перед тим нашу фотовиставку побачили в Одесі, Полтаві, Черкасах, Луцьку та Львові.


ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Ужгородці та численні гості міста, яких у ці останні весняні дні чимраз більшає, зможуть побачити майже 180 світлин, авторами яких є як фотографи-професіонали, так і фотолюбителі. Відкриття експозиції за участі головного редактора «Дня» Лариси Івшиної відбудеться о 15:00 у приміщенні Закарпатського художнього музею імені Й. Бокшая за адресою пл. Жупанацька, 3.

А за кілька годин після до того у залі засідань Вченої ради Ужгородського  національного університету Лариса Олексіївна візьме участь в розмові зі студентством та інтелігенцією міста на тему «Як нам перемогти?», під час якої буде представлена також найновіша книга з Бібліотеки «Дня» — «Україна Incognita. ТОП-25», видана трьома мовами. Початок зустрічі в університеті — об 11.30. Доктор політичних наук, проректор Ужгородського національного університету Мирослава ЛЕНДЬЕЛ переконана: «Наше суспільство потребує ЗМІ, які не просто дають відповіді на гострі запитання, котрі турбують українців, а змушують їх думати, аналізувати, спів ставляти і САМОСТІЙНО робити висновки. Тоді ми станемо свідомими громадянами, які чітко розуміють, у якій країні хочуть жити, а, точніше, яку країну хочуть збудувати. Газета «День» якраз і є виданням для мислячих людей, які хочуть бачити і чути правду». «Ужгородський національний університет має честь стати одним із співорганізаторів «Днів «Дня» в Ужгороді, тому що поділяє місію авангарду журналістської спільноти — виховувати громадян, які мислять, знають, вірять, перетворюють», — ділиться пані Мирослава.

Усі ужгородські відвідувачі фотовиставки зможуть відчути себе членами журі, проголосувавши за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу глядацьких симпатій від Ужгорода. Світлини, що особливо сподобаються, можна буде придбати в редакції газети.

Також у рамках днів «Дня» в Ужгороді всі охочі зможуть долучитися до благодійної акції «Подаруй Бібліотеку «Дня» рідній школі», придбавши видані редакцією книжки (а серед них — бестселер «Сила м’якого знака», серії «Підривна література» та «Бронебійна публіцистика», «Україна Incognita. TOP 25» українською, російською та англійською мовами та інші видання, які отримують численні схвальні відгуки педагогів) й передавши їх у навчальні заклади та бібліотеки свого міста чи району. Тож, шановні закарпатці, використовуйте можливість інтелектуально «підживити» краян.

Фотовиставка «День»-2014 триватиме в Ужгороді з 14 до 31 травня. Вхід вільний. Вихідний — понеділок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати