Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як будете відпочивати?

Про полювання, рибну юшку та пам’ятки Тунісу
15 липня, 00:00
Спеціалісти стверджують, що вибір місця для проведення відпустки — дуже відповідальна справа. Адже в даному випадку треба врахувати власні психологічні особливості, згадати мрії, зіставити все це з власним коштом... Не дивно, що «День» вирішив поцікавитися у відомих людей України, де ж вони збираються відпочивати цього літа.

Так, Катерина БОГОМОЛЕЦЬ, професор кафедри паталогічної анатомії Київського національного університету ім. О. Богомольця, онука відомого лікаря, обожнює відпочивати на природі з сім’єю. Ліс, річка, сині смереки — це для неї найбільше задоволення влітку. Крім того, під час відпустки Катерина Олегівна часто відвідує друзів у Карпатах. Також кожного літа вона їздить на хутір Римби, що знаходиться на Кінбурзькій косі, і відпочиває у своїй власній хатинці. «У нас там є все: і ліс недалеко, і море близенько, і рибу можемо половити, з якої варимо разом з онуками смачну риб’ячу юшку»,— із захопленням розповідає лікар. Добирається пані Богомолець до хутора, як правило, на своїй «Ниві» — лише вона може проїхати крізь піски. У крайньому випадку, обов’язково допоможуть місцеві трактористи.

А от відпочинок Наталії БАЛАБАНОВОЇ, топ-стиліста , яскраво відрізняється своєю насиченістю та багатофункціональністю. Не можна сказати, що він екстремальний, скоріше, різноплановий. На її думку, під час відпочинку обов’язково мають бути і екскурсії, і різні розваги, і умови по догляду за собою. Нещодавно Наталя їздила на конгрес в Токіо. Країна висхідного сонця їй так сподобалась, що вона була б не проти провести відпочинок саме там. Але цього літа стиліст планує відпочити в Тунісі — відвідати екскурсії (адже «інформаційна» компонента для Наталі відіграє не останню роль), позагорати на пляжах Середземномор’я тощо. Відомий перукар приділяє велику увагу комфортабельності готелю: він має бути чотирьохзірковим, з хорошим сервісом і навіть енергетикою. А взагалі Наталя обожнює їздити до Криму в несезонний період, наприклад у лютому, днів на три. Як вона зізналась, таким чином вона відновлюється і духовно, і фізично.

Ігорю КРИКУНОВУ, директору циганського театру «Романс» , на жаль, цього літа відпочити не вдасться, тому що зараз проходять репетиції нового проекту. Тому все літо пройде в роботі. А загалом Ігор дуже любить подорожувати. Взагалі ж Ігор відпочиває традиційно: ліс, природа, «засідання» біля вогнища тощо.

Об’їздивши півсвіту у пошуках оптимального місця відпочинку, Ольга ГЕРАСИМ’ЮК, телеведуча каналу «1+1« , прийшла до висновку, що кращого місця, ніж Крим, їй не знайти. Цього року санаторій «Море» буде тимчасовою резиденцією Герасим’юк. А апартаменти телезірки завжди будуть відчинені для найкращих друзів, сина та сестри. Пані Ольга зізналася, що список гостей, яких вона хотіла б побачити у себе в санаторії, достатньо великий — але і друзів чимало. В другій половині літа Ольга Герасим’юк відвідає туманний Альбіон — туди її кличуть сімейні обставини.

Саме сім’ї присвятить свою відпустку народний депутат (фракція СДПУ(О) Нестор ШУФРИЧ . Цього літа він планує відвідати своїх батьків, а потім поїхати до Криму. Його дуже приваблює дайвінг та полювання. Найкращі місця відпочинку для Нестора Івановича — це рідні простори України, хоча саме дайвінгом займатися найкраще на Червоному морі. На жаль, він не може дозволити собі відпочинок «дикуном», і тому по-білому заздрить тим, хто у такий спосіб проводить відпустку.

Композитор Володимир БИСТРЯКОВ є великим прихильником активного відпочинку. Найкращий період для нього — це кінець вересня — початок жовтня. Дуже зручна для туризму, на його думку, Іспанія. Там є, на що подивитися і — що дуже важливо — смачна кухня. «При виборі відпочинку звертаю увагу, в першу чергу, на ті країни, в яких ще не бував. Також не останню роль для мене відіграє комфорт готелю і безпека відпочинку. Але попри все не можу перебувати у відпустці більше двох тижнів — відчуваю потребу в русі і сумую за улюбленою роботою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати