Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Йода – символ доброї і мудрої сили»

У Національному ботанічному саду імені М.М. Гришка відкрили особливу алею
25 липня, 11:21
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Наймудрішому магістру лицарів-джедаїв Йоді вперше в Україні встановили статую. 23 липня у Національному ботанічному саду ім. М.М. Гришка відкрили «Алею Сили і Знань», центральним героєм якої став цей персонаж «Зоряних війн».

На відкритті основний організатор соціального проекту Володимир Владимиров зазначив, що ідея створення такої статуї виникла майже рік тому. Знайшлася невелика група людей (13 осіб), які вирішили, що «ентузіазму буде достатньо для того, щоб встановити таку статую».

Фоторепортаж

Героя із «Зоряних війн» для проекту обирали спільним рішенням. Метою ентузіастів було відкриття алеї для відпочинку, місця, де можна побути наодинці з собою. І саме цей персонаж «символізує добру, спокійну, мудру силу, котра повинна мати місце під час війни і агресії», — зазначили на відкритті.

Автор статуї забажав залишитись анонімним, тому організатори лише зазначили, що він українець. Організатори висловили подяку низці спонсорів за матеріальну підтримку соціальної ініціативи (зокрема тренінговому центру «Успіх», компаніям SHEN, Nuare, родинам Коропенкам, Юрчукам та іншим), бо раді, що знайшли таких людей, котрі «вважають, що потрібно фінансувати хороше і просто робити добро». Подяка спонсорам у вигляді невеликої таблиці встановлена поряд із статуєю.

Статуя виготовлена із бетону, проте верхній шар складає спеціальний пластик, щоб нанесена фарба була довговічнішою і основні штрихи було добре видно. Навколо Йоди болітце, водолюбні рослини і стежка.

Відкриття було досить простим і без зайвого офіціозу: під урочисту музику Володимир Владимиров розрізав червону стрічку та розповів про ідею проекту «Алеї Сили і Знань». На подію завітали фанати «Зоряної» саги —  костюмовані Майстер Йода, Дарт Вейдер і Кайло Рен, а також відвідувачі ботанічного саду, котрі мали можливість першими сфотографуватися із статуєю Йоди.

Експонат майстра Йоди на новій алеї — пілотний, адже у планах добудови — лавки і озеро (у проекті передбачалося велике озеро поряд із статуєю, проте із технічних причин його перенесуть на кілька метрів далі).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати