Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Здоровий стиль

У столиці відбулася Друга вітрильна регата «Кубок Київської державної академії водного транспорту-2014». Стимулюючий приз учасникам — книжки «Дня»
26 червня, 10:46
ФОТО НАДАНО ОРГАНІЗАТОРАМИ РЕГАТИ

Минулого року ці змагання зібрали лише чотири команди-учасниці, а цього — на старт вийшли вже дев’ять команд, які представляли провідні вищі навчальні заклади країни. Екіпажі з п’яти студентів та кваліфікованого яхтового капітана-наставника продемонстрували свої вміння ходити під вітрилом під час чотирьох етапів перегонів, кожний із яких складався із двох петель. Занадто вітряна погода стала додатковим випробуванням, і учасникам довело докласти неабияких зусиль, щоб впоратися із завданням і на кожному етапі прийти до фінішу. І хоча студенти професійно не займаються вітрильним спортом, до фінішу дійшли всі екіпажі.

За сумою набраних балів перемогла команда Київського національного університету будівництва та архітектури. Друге місце посіли переможці минулого року — студенти Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, третє — команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Крім кубку І місця, майбутні архітектори отримали також перехідний Кубок Київської державної академії водного транспорту та... книжки з «Бібліотеки «Дня» — для стимулу розвиватися не лише фізично, а й інтелектуально.

— Учасникам регати ми спеціально подарували саме книжки «Бібліотеки «Дня». Ми зробили такі акції для військових, для прикордонників, а нині — для студенів, які займаються спортом. Вкрай важливо, щоб молодь вчила правдиву історію України, а не історію, написану чужими науковцями. Тому, як зізналися учасники регати, вони залюбки прочитають видання «Україна Incognita», «Сила м’якого знака» та книжки з серії «Бронебійна публіцистика». Прочитають і зроблять правильні висновки щодо своєї історії, традицій, культури, — зауважив у коментарі «Дню» заступник директора ТОВ «Аква-сервіс» Олександр ЮРКОВ, який підтримав організацію регати. — На етапі планування проведення змагань постало питання щодо доцільності в такий скрутний час це робити. Але ми зійшлися на тому, що традицію студентської регати, як і будь-які інші наші новітні традиції, треба обов’язково підтримувати і продовжувати. Для молоді це не лише свято спорту — це демонстрація стилю їхнього здорового (у фізичному та інтелектуальному плані) життя.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати