Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жодних змагань на території агресора!

Міністр молоді та спорту своїм наказом заборонив національним збірним брати участь у заходах у Російській Федерації
15 березня, 11:32
ФОТО REUTERS

14 березня міністр молоді та спорту Ігор Жданов підписав наказ про заборону участі національних збірних команд України у спортивних заходах на території Російської Федерації, повідомляє офіційний сайт міністерства dsmsu.gov.ua. Цей документ забороняє планувати та проводити навчально-тренувальні збори на території країни-агресора та участь членів національних збірних команд України з видів спорту в усіх спортивних змаганнях, що проводяться на теренах РФ.

«Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ — про те, що згідно з нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики зі забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», — українські спортсмени не братимуть участі в жодних змаганнях, що відбуваються на території РФ», — наголосив Ігор Жданов.

Також міністр закликав міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту та яка є порушником кодексу ВАДА: «Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати