Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Iнтернат» – номінант Ляйпцизького ярмарку-2018

Роман Сергія Жадана продовжує збирати нагороди
14 лютого, 10:59

Твір Сергія Жадана «Інтернат» в перекладі німецькою мовою Сабіне Штьор та Юрія Дуркота номінували на Премію Ляйпцизького ярмарку — 2018. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Усього на премію висунули 15 номінантів.

«Інтернат» розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на сході України почалась війна. «...одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. ти його не розпалював. але гасити його доведеться й тобі...січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. стається так, що він змушений цю лінію перетнути. щоби потім повернутись назад. і для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім... — пише С. Жадан у романі. — Інтернат — ужиткова метафора: метафора бездомності, незахищеності, недолюбленості...

Нагадаємо, роман «Інтернат» вийшов минулого року у видавництві Meridian Czernowitz. Це видання визнали найкращою книжкою 24-го «Форуму Видавців» у номінації «Сучасна українська проза». Також роман здобув премію «Літакценту» в номінації «Проза».

До речі, Ляйпцизький книжковий ярмарок — другий за величиною після Франкфуртського книжкового ярмарку. Проводиться щорічно в середині березня. Був започаткований у XVII столітті.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати