Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Література... на трьох колесах

Київська Велокнигарня вдруге зустрілася із читачами
01 липня, 13:49
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Проект «Велокнигарня» створила команда сайта «ВсіКниги», який спеціалізується на україномовних виданнях. Втілити ідею в життя вдалося завдяки фінансуванню, залученому через спільнокошт Big Idea. Надихнув творців Велокнигарні досвід пересувних книгарень, які існують за кордоном. В Україні ж досі існував лише один аналогічний проект — дитяча велокнигарня «Чаргород» у Львові.

Асортимент київської крамнички на колесах у співвідношенні 50 на 50 складається з дорослих видань (переважно сучасних бестселерів та нових видань класики) та яскраво проілюстрованих дитячих книг. Перший виїзд Велокнигарні відбувся на День Києва на Пейзажній алеї. Нещодавно ж її творці організували пікнік-читанні в парку «Самосад» на Подолі.  Разом з дітьми вони читали книгу «Гаррі Поттер та філософський камінь». Маленькі читачі розфарбовували розмальовки за мотивами «Гаррі Поттера», а також пройшли «сортування» у Гоґвортські гуртожитки.

Як пояснюють організатори в описі до проекту на сайті Big Idea, головний їхній мотив — популяризувати книгу, показати читачам, що нині існує сучасна якісна та цікава україномовна література. Є в проекті й благодійний момент — 10% від прибутку творці Велокнигарні обіцяють витрати на придбання книг для бібліотек.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати