Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Літературне «мереживо»

Як перетворити райцентри на «літцентри»
22 лютого, 10:53

Перетворити райцентри на «літцентри» (бодай на деякий час) прагне проект «Мереживо. Літературні читання в містечках України». З лютого до червня 2019 року українські письменники та письменниці відвідають районні центри прикордонних регіонів України — здебільшого зустрічі відбуватимуться у міських або районних бібліотеках, університетах і музеях.

Галина Вдовиченко, Катерина Калитко, Олег Коцарев, Андрій Курков, Мирослав Лаюк та інші автори відвідають Закарпаття (Берегове й Мукачево), Одещину (Ізмаїл та Кілію), Харківщину (Ізюм та Чугуїв), Запорізький край (Мелітополь і Бердянськ), Херсонщину (Генічеськ та Новоолексіївку), Чернігівщину (Батурин і Бахмач).

«Маю сказати, що ідея «Мережива» з’явилася завдяки Meridian Poltava, а точніше — читанням, які куратори фестивалю організували в Решетилівці. Слухачі в капелюхах-корабликах із програмок фестивалю під палючим сонцем біля кургану, заповнена зала місцевого будинку культури — це була майже не знайома мені аудиторія, яка, у свою чергу, майже нічого не знала про сучасну українську літературу. Дуже сподіваюся, що з часом «Мереживо» охопить всі регіони України», — написала у Facebook Тетяна ТЕРЕН, виконавча директорка Українського ПЕН, який за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» й організовує цей проект. А його кураторкою стала письменниця і журналістка Анастасія Левкова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати