Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Листівка з книжкою

Українцям пропонують купувати літературу, завантажуючи її за QR-кодом. Чому це зручно?
30 травня, 16:58

Ініціативу нещодавно презентували провідні книговидавці України. Вони запевняють, що проект дає можливість донести книгу до найменшого селища.

Як наголошують автори ідеї, ініціатива дає змогу «вбити кількох зайців». Так, фахівці звертають увагу, що сьогодні українське книговидання має кілька «гнітючих» проблем, які заважають розвиватися цьому бізнесу і доносити до читача величезний доробок, створений видавництвами та авторами протягом останніх десятиліть. Перша — відсутність обігових коштів. Друга — відсутність торговельних майданчиків для української книжки і системних книготорговельних мереж, де можна було б реалізувати українську книжку. Третя — брак коштів у споживачів для купівлі книжок і надзвичайно обмежений доступ до продукції книговидавництв у жителів сіл.

«У нашому проекті йдеться про книжку, що зчитується з QR-коду. Ініціатива покликана звільнити полиці українських книговидавців від численних макетів майже готових книжок, на які не вистачає коштів, щоб видати їх на паперовому носії, — зазначає Олександр АФОНІН, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів. — Це дасть можливість ознайомитися не лише з новинками вітчизняного автора, а й з новинками серед світових бестселерів. Книжка буде доступна за ціною, нею буде зручно користуватися. Люди зможуть швидко і за помірну ціну отримати будь-яку книжку, що виходить на теренах України».

Олександр Афонін додав, що, крім іншого, проект розв’яже проблему з друком технічної літератури, яка має вузький попит   — кілька сотень, максимум, тисяч людей в Україні. Видання такої книжки на паперовому носії просто перестане бути доступним для споживача, оскільки передбачає наклади і великі за обсягом книжки. Тому онлайн-формат — вихід із ситуації.

Директор технологічної видавничої платформи Double A Publishing Андрій АФОНІН, у свою чергу, відзначив, що придбати книжку за QR-кодом зможуть навіть ті, хто не має комп’ютера — лише за допомогою смартфона.

«Це не комерційний проект, а соціальний, бо дає змогу доставити книжку будь-куди, — продовжує Андрій Афонін. — Так, мобільні телефони мають майже всі, це зручно і дешево. Людина заходить у місце, де продаються спеціальні листівки — книжковий магазин, потяг, заправка, магазин, кав’ярня, коворкінг, готель або будь-яке місце, куди можна їх поставити, і платить готівкою або карткою, розгортає листівку, стирає QR-код, бере телефон, сканує код і в автоматичному режимі отримує книжку. Ми спростили цей процес, немає потреби заходити в інтернет, скачувати і так далі».

Автори запевняють, що у світі немає аналогів цьому проекту. У найближчі два-три тижні QR-книги стануть доступними в маркетах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати