Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Оберемок українських поезій

Вийшов у світ перший випуск Альманаху сучасної української літератури «М’ята»
04 жовтня, 11:49

Під обкладинкою видання зібрано тексти 45-ти українських поетес, що живуть не лише в Україні, а й в Америці, Італії, Болгарії та інших куточках планети.

Як зазначають упорядники видання Василь Кузан і Таня П’янкова, головна ознака, яка об’єднує усіх авторок «М’яти», поетичне слово високого звучання. «Ми обирали для вас найкраще, найздоровіше листя, найзеленіше, найпахучіше, щоб зв’язати прегарні пучечки розкішного жіночого слова», – повідомляють вони у своєму зверненні до читачів.

І дійсно у випуску чимало запашних поезій і цікавих імен, які з’явилися на українському поетичному небосхилі. Зокрема у цьому м’ятному оберемку самобутні поезії Анни Малігон, Оксани Мазур, Іванни Стеф’юк, Олени Карпенко, Інни Доленник і багатьох інших майстринь слова, поезії яких залюбки відкриє для себе найвимогливіший український читач.

Видання побачило світ за сприяння Літературної агенції «Зілля», яка займається організацією літературно-мистецьких заходів, фестивалів, перфомансів, креативних презентацій і творчих турів. Відомо, що наступний випуск альманаху видавці планують присвятити чоловічій українській поезії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати