Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перша українська аудіокнигарня

Улюблені книжки — в новому форматі
19 квітня, 10:27

Слухати, а не лише читати вірші Сергія Жадана? Зарядитися позитивом під ямб «Енеїди» Івана Котляревського? Прослухати хрестоматію з української літератури Олександра Авраменка? Усе це стало можливим, оскільки 16 квітня було запущено додаток «АБУК» для смартфонів і планшетів, у якому можна купити і прослухати улюблені книжки.

Розробники пропонують послухати фрагменти обраних книжок перед покупкою, читати відгуки й ділитися власними, а також обіцяють, що придбані книжки завжди будуть доступні на пристроях і їх можна буде слухати оф-лайн. Важливо також, що зберігаються авторські права: файли аудіокнижок кодуються, а прослухати їх можна лише за допомогою додатка «АБУК». Загалом, зараз у їхньому доробку 40 книжок, а за два дні запуску — понад 500 завантажень у Google Play.

«Нас бентежила майже повна відсутність якісного українського аудіоконтенту, який можна було б легально придбати і слухати. Особливо це стосується сучасної літератури. Тому ми вирішили створити єдину платформу, де можна купувати аудіоверсії книжок усіх вітчизняних видавництв. Найближчим часом ми плануємо інтенсивно розширювати колекцію аудіозаписів, інвестувати у розвиток цього ринку в нашій країні й у середовищі українських емігрантів», — стверджує співзасновник «АБУК» Юрій ТРИНДЮК.

У планах стартапу — розвиток колекцій дитячої та ділової літератури, аудіолекцій із бізнесу, науки, інших професійних напрямків, саморозвитку і навіть аудіожурналів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати