Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська книжка в Ризі

Уперше наша література була представлена на Латвійській книжковій виставці окремим стендом
06 березня, 15:43
ФОТО НАДАНО ПОСОЛЬСТВОМ УКРАЇНИ В ЛАТВІЇ

Поки в Україні готуються до нового «параду літфестивалів» (як назвала збільшення кількості таких подій письменниця і журналістка Анастасія Левкова), українська книга здобуває визнання на світових майданчиках. Цьогоріч уперше завдяки ініціативі й підтримці Посольства України в Латвії наша країна мала власний стенд «Українська книга» на Латвійській книжковій виставці.

Окрім того, що відвідувачі виставки могли ознайомитися з виданнями, які увійшли до списку «Найкращі українські книжки 2018 року за версією ПЕН», український стенд став платформою для інших діяльностей. Зокрема, поговорили про те, куди рухається український книжковий ринок та література у 2019 році: тренди, популярні ніші в цифрах та фактах (на основі дослідження Ukrainian Reading and Publishing Data 2018, здійсненого «Читомо»). А президент Українського ПЕНу Андрій Курков та письменник Юрій Винничук разом з генеральним директором видавництва «Фоліо» Олександром Красовицьким поділилися особливостями книжкового ринку України, просування української літератури за кордоном та розповіли про можливості видавця бути агентом свого автора за межами України.

Під час книжкової виставки відбулася також публічна дискусія за участі Андрія Куркова, Юрія Винничука, а також членкині Сейму Латвії Марії Голубєвої, державного секретаря Міністерства інформаційної політики Артема Біденка та президентки Латвійського ПЕН Інґи Ґайле на тему: «Роль письменників у боротьбі з пропагандою та у сприянні свободі слова в добу пост-правди». А чудовим завершенням виставки стало те, що тепер у Латвійській національній бібліотеці будуть найкращі книжки за версією Українського ПЕН. Їх передали Андрій Курков спільно з культурним центром «Україна — Латвія» та Посольством України в Латвії.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати