Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Візуальне втілення української класики

09 листопада, 16:53
ФОТО З САЙТА CHYTOMO.COM

Нещодавно ще один літературний мурал прикрасив вулиці Києва. Він присвячений віршові Лесі Українки Contra spem spero і створений художником з Коста-Рики Мата Руда.На своїй facebook-сторінці митець поширив вірш англійською, пояснивши, що на образ квітки, яка міститься всередині силуету поетеси, його наштовхнула поезія.

Це вже не перша робота Мата Руди, яка дає нове життя українським будівлям. Ще один його мурал міститься за адресою провулок Тараса Шевченка, 1/2. На ньому зображено дівчину-Берегиню серед соняшників.

Обидва мурали створено у межах проекту Art United Us. Його організував українець Гео Лерос, поставивши амбітну ціль — 100 муралів в Україні (90 з них планують розмістити в Києві) та ще 100 по світу. Ці малюнки мають утворити своєрідне «кільце миру», адже загалом, Гео Лерос у такий спосіб прагне звернути увагу світу на події в Україні. Можна сказати, що така стратегія працює — про українські мурали вже говорять поза межами нашої держави. Один із них навіть увійшов у топ-10 найкращих муралів місяця за версією Street Art News.

Побачити візуальне втілення Contra spem spero на власні очі можна за адресою вул. Велика Васильківська, 39.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати