Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Є думка, що росіяни – євреї»

Задля закріплення лідерства на арені міжнародної підривної діяльності Кремлю потрібна теоретична база
12 грудня, 19:50

Просто мана, це російське походження. Важко його зафіксувати в підручниках історії. Від М.Карамзіна і С.Соловйова аж до наших днів доводиться старанно переписувати й переписувати родовід, перероблюючи помилки минулого на досягнення і навпаки. Як нещодавно сталося з договором між Молотовим і Ріббентропом. Спочатку приховували факт і пакт, потім визнали його погану роль, але врешті-решт зарахували до завоювань відомства, що його нині очолює С.Лавров. Поки все це відбувалося, онук Молотова на прізвище Ніконов відкрив давні родинні  зв’язки Третього Рейху з Третім Римом. Нагадаю: (цитую) «Гілка арійського племені спустилася із Карпатських гір, мирно заселила Велику Російську рівнину, Сибір, найхолоднішу частину планети, дійшла до Тихого океану, заснувала Форт Рос, ввібрала в себе соки багатющих культур Візантії, Європи, Азії...» тощо. А оскільки товариш В.Ніконов не просто історик, а видний функціонер  партії начальників Росії, то кожен громадянин РФ донедавна офіційно міг вважати себе арійцем. Але тут сталася подія, що змінила генетичний код народу. Останні кремлівські дослідження на крові довели, що все якраз навпаки. Росіяни — ті ж таки євреї, що лише не доїхали до Ізраїлю у свій історичний час. Про це заявив найголовніший фахівець після теорії і практики міжнаціональних відносин В.Путін за великим круглим столом, де обговорювалося дріб’язкове для нього питання прав людини і будівництва громадянського суспільства. Так і сказав, відповідаючи режисерові А.Сокурову: «Ми маємо спиратися на російський народ. Це багатоскладове поняття — «російський народ». Ви сказали: «Росіяни, росіяни». Хто такі росіяни? Не було до IX століття практично жодних росіян. Вони складалися поступово з багатьох етносів, раніше — слов’янських, проте не тільки, з угро-фінських та з інших тощо. У нас на півдні в каганаті всіх євреями називали. Вони загалом етнічні євреї чи ні? Є думка, що євреї роз’їхалися по території Європи. Так? І це зовсім не біблейські євреї від Синаю, а це етнічні люди, що не мали ніколи жодного стосунку до єврейства. Вони просто сповідували іудаїзм у каганаті, що був розташований на берегах Азовського і Чорного морів, і це теж наш етнос, який російський народ ввібрав у себе. Це природний розвиток, перешкоджати якому неможливо і не потрібно». Залишмо  поза увагою складний синтаксис кремлівського мрійника сучасності. Приглушімо сміх і приховаймо посмішки. Не лише Путін з усіх членів G-20 помиляється в історії з географією. Є такі, що досі вважають Непал і Бутан провінціями Індії і не бачать відмінності між Австрією і Австралією. Обов’язок лідера — керувати народом, а не заповнювати прогалини шкільної освіти. Тому пробачмо тим, хто недовчився, гріхи молодості.

Одкровення Володимира Путіна, які зміцніли після його мюнхенської промови, не пов’язані з гуманітарними й точними науками, а належать лише одній — науці перемагати. Для закріплення лідерства на арені міжнародної  підривної діяльності Кремлю потрібна теоретична база. Така традиція диктаторського життя: хто має теорію, тому потрібна бомба, а хто має бомбу, тому потрібна теорія. Тому Кім Чен Ин, маючи чучхе, мріє про боєголовки, а В.Путін, маючи боєголовки, мріє про чучхе для російського народу. В обох усе майже готове. Володимиру Володимировичу залишилося лише розшифрувати ключове слово зі своєї промови на форумі. Це слово про всотування, абсорбцію, простіше кажучи, форми поглинання. Отже, Володимир Володимирович не обмовився: поглинання етносів — сенс імперського існування Росії його мрії. Так би й сказав, відверто.

Загалом, дискусія, де Путін вербально супроводжував усі виступи, як винищувач ППО цивільний лайнер, заслуговує на увагу фахівців різних сфер наук про людину. Ось теза з роздумів журналіста І.Засурського на екологічні теми: «Як західні люди влаштовані? У них життя просте, передбачуване. Вони споглядають приблизно лінійний процес: температура як зростає, так вона й зростатиме. У нас в Росії інший життєвий досвід. Ми знаємо, що, коли проблема постає, починається з дурниці, а закінчується тим, що взагалі всіх святих винось». Тут і питання, і відповідь, і передбачення не лише щодо клімату. Температура планети на Росію не впливає, як і все решта.

Ще цитата кінорежисера А.Сокурова, з якої й розпочався путінський спіч. «Чиновницькі рішення часто викликають у людей зацяпеняння від бездарності, відсутності волі, страху перед ухваленням самостійного рішення. Звідки це в цих людях? Я не можу збагнути. Може, взагалі настав час нам вигадати нову Росію, заново вигадати Росію? Ось що таке відбувається? Осмислити старі федеральні і сталінські каверни, відпустити на вільні хліби всіх, кому не потрібна Росія і наша культура, перестати оплачувати неприборкувану пасіонарність кавказького сектора, переосмислити статус звання Героя Росії. Як таке можливо, що загиблі солдати Псковської дивізії носять те ж таки звання, що й Кадирови, які воювали з ним? І як зрозуміти, що вони, ті, які воювали з Росією, ці військові нагороди приймають?»

Багато запитань  адресувалося Путіну: про Леніна, що лежить за стіною форуму, про насильство проти демонстрантів, про брак імпортних ліків, без яких умирають люди, про несправедливі суди, про  забуті жертви сталінських репресій. Усі їх Путін не залишив без відповіді, яка складалася з багатьох слів, але єдиного сенсу: в США, Великій Британії  та Франції все  абсолютно так само, як і в Росії, а гірше буває лише в Україні. З рештою розбереться  він сам.

Важко сказати, який сенс закладають ті, хто влаштовує розмови Путіна із правозахисниками. Напевно,  піарівські й політичні сенси відіграють у них не останню роль. Нам же діалоги в Кремлі потрібні лише для підтвердження  марності намірів домовитися з людиною у футлярі. І на жаль, вже не чеховською, а куле — й емоційно непробивною, із вбудованим детонатором на випадок непередбачуваного відкриття.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати