Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ми повинні підтримати наших бійців

28 березня, 12:45

Сьогодні, як ніколи, на нас, працівників культури, особливо, діячів мистецтв, покладається дуже серйозна місія — бути духовними лідерами нашого народу. Показовий той факт, що у найтяжчий період сучасної історії (листопад 2013 р. — березень 2014 р.) у нашому театрі не скасовувалась жодна вистава. Люди йшли до нас, як до життєдайного джерела. В цей час у херсонській пресі навіть з’явилася пропозиція перейменувати наш театр з музично-драматичного на «психотерапевтичний», тому що працівники театру, виконуючи свою мистецьку місію, заспокоювали людей, дарували їм надію на завтрашній день. І це надихає нас самих, змушує далі йти вперед, говорити людям розумні, вічні, добрі істини, об’єднувати людей у любові до рідної землі. Саме в цей час ми якнайкраще зрозуміли, що всі ми — єдині в Україні — Схід і Захід, Північ і Південь. Нам немає чого ділити, ми розуміємо одне одного, незважаючи на якій мові розмовляємо!

Дуже хочеться, щоб сьогодні, коли країні важко, коли нас усіх обікрали, нова влада розуміла, що підтримка мистецтва та культури — це не викинуті на вітер гроші, а це — інвестиції в духовне майбутнє! Що саме театральне мистецтво сьогодні виховує того свідомого громадянина великої України, який ніколи не буде бігати по своїй землі з чужим прапором, який ніколи не стане зрадником! Саме в це хочеться вірити. І ми докладаємо всіх зусиль, щоб підтримати в цю хвилину і тих бійців української армії, які перебувають на блокпостах на Херсонщині, і населення нашого регіону, і взагалі всіх людей доброї волі, які прагнуть миру, злагоди і спокою в нашій державі.

Хочу зазначити, що незважаючи на всі складнощі сьогоднішньої ситуації, наше дітище — ХVІ Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», за традицією,  відбудеться  на херсонській землі. Із 24 по 31 травня херсонська «Мельпомена» у своє повноліття отримає «український паспорт» і постійну прописку: Україна, м. Херсон, вул. Горького, 7,  Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша.

Олександр КНИГА, генеральний директор — художній керівник Херсонського театру ім. М. Куліша

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати