Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Обама застерігає Росію від застосування сили в Україні

01 березня, 00:35

Президент США Барак Обама попередив Росію, що їй не слід проводити військове втручання в Україні, - про це він заявив під час термінової прес-конференції в Білому Домі.

"У будь-якої військової інтервенції в Україну буде своя ціна", - сказав Обама.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про пересування військ Російської Федерації всередині України", - переконаний президент США.

"Росія має історичні зв’язки з Україною, включно з культурними та економічними зв’язками та військовою базою на території Криму. Але будь-яке порушення суверенітету України та територіальної цілісності буле глибокою дестабілізацією, що не є в інтересах України, Росії чи Європи. Це буде втручанням в українські справи. Це буде чітким порушенням зобов’язань Росії: поважати незалежність, суверенітет та кордони України та міжнародних законів. Лише через декілька днів після олімпійських ігор це призведе до засудження Росії у світі. Сполучені Штати будуть разом з міжнародною спільнотою і завіряємо, що буде відплата за будь-яке військове втручання в Україні", - сказав він в короткому зверненні, переклад якого зробила Мирослава Гонгадзе.

Обама заявив, що кілька днів тому обговорював ситуацію з президентом Росії Володимиром Путіним і що той погодився в тому, що ситуація в Україні потребує врегулювання і що це узгоджується з російськими інтересами.

Президент США не відповів на жодне з питань журналістів, покинувши залу одразу після закінчення виступу.

Заяву Обами транслювали у прямому ефірі більшість головних телеканалів в Америці, перервавши звичайну програму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати