Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Світовий банк надасть Україні $150 млн допомоги на час пандемії COVID-19

01 травня, 13:28
Фото: topcount

Рада директорів Світового банку затвердила додаткове фінансування Україні сумою $150 млн у рамках проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Тисячі українських сімей уже мають труднощі з оплатою комунальних послуг через втрату доходів. Пенсіонери не можуть дозволити собі купувати навіть найнеобхідніші ліки та продукти харчування через зростання цін. Важливо допомогти цим людям шляхом прискорення соціальних виплат і підвищення їх адресності", - наводиться в повідомленні коментар в.о. директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Алекса Кремера.

За словами в. о. директора СБ, додаткове фінансування буде також спрямовано на надання грантів на відкриття малого бізнесу, використовуючи досвід відомого в Україні проекту "Рука допомоги".

"В рамках додаткового фінансування $50 млн будуть спрямовані на заходи боротьби з поширенням пандемії COVID-19 (коронавірусу). Ці кошти допоможуть збільшити розмір і прискорити виплату допомоги в рамках програми державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та програми житлових субсидій. Одноразові виплати також надаватимуться людям похилого віку та одержувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю", - зазначається в повідомленні.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати