Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Конго новий спалах лихоманки Ебола

01 червня, 20:55

 У Демократичній Республіці Конго заявили про новий спалах лихоманки Ебола. 

Про це повідомили в міністерстві охорони здоров’я країни у понеділок, пише УНН з посиланням на французьке радіо Europe.

Під час прес-конференції міністр охорони здоров’я Етені Лонгондо розповів, що шість нових випадків зараження були зафіксовані на північному заході країни, у місті Мбандака. Чотири людини померли.

“Ми якомога швидше відправимо туди вакцину і ліки”, — пообіцяв Лонгондо, зазначивши, що планує відвідати Мбандаку наприкінці тижня. Місто розташоване приблизно у 600 км від столиці ДР Конго Кіншаси і відноситься до Екваторіальної провінції. У травні — липні 2018 року в провінції було виявлено 54 випадки захворювання Ебола, 33 людини загинули.

Співробітники Всесвітньої організації охорони здоров’я вже прибули до Мбандаки. Про це глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус написав в своєму Twitter, він також підтвердив — що зафіксовані 6 випадків хвороби, 4 з них — летальні. “Цей спалах нагадує нам, що COVID-19 — не єдина загроза здоров’ю, з якою стикаються люди. ВООЗ продовжує моніторинг і реагує на багато екстрених випадки в сфері охорони здоров’я”, — підкреслив він.

Епідемія Ебола в Західній Африці головним чином торкнулася території Ліберії, Гвінеї та Сьєрра-Леоне. На території сучасної Демократичної Республіки Конго перші випадки Ебола були зафіксовані ще у 1976 році. З тих пір в країні було зареєстровано одинадцять хвиль лихоманки, остання почалася в 2018 році. Зараз лікарі продовжують боротися з Ебола на сході країни, де з серпня 2018 року вона забрала життя 2280 осіб. У липні 2019 року ВООЗ назвала спалах лихоманки в країні надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

ДР Конго також зіткнулася і з пандемією коронавірусу: 3195 осіб інфікувалися і 72 померли від наслідків інфікування.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати