Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ахметов відкрив нову школу і футбольне поле на своїй малій батьківщині

01 вересня, 13:08

Засновник благодійного фонду «Розвиток України» і президент ФК «Шахтар» Рінат Ахметов відкрив новий навчально-спортивний комплекс загальноосвітньої школи № 63 міста Донецька. Це рідна школа Ахметова, яку він підтримує вже багато років через ФК «Шахтар» і свій особистий фонд «Розвиток України».

«Я чудово пам'ятаю, коли я йшов до школи 1 вересня. Батьки і вчителі мені казали, що треба добре вчитися. Я думав, що це потрібно їм, а насправді виявилося - мені. Я відчуваю, що ця школа виховає таких людей, якими ми будемо пишатися, будуть пишатися батьки, вчителі, наше селище, місто, країна», - зазначив Рінат Ахметов під час офіційної лінійки під час відкриття школи.



Загальний бюджет проекту з реконструкції школи №63 становить 65,8 мільйонів гривень. Бюджет першого етапу, який включав будівництво нового корпусу, спортивного майданчика, футбольного поля, а також благоустрій території склав 47,4 мільйона гривень. Другий етап (кінець 2013 - 1 вересня 2014) передбачає повну реконструкцію існуючого корпусу старої школи, в якому з'являться сучасні оснащені предметні класи, лабораторії, а також простора їдальня. Бюджет другого етапу становить 18,4 мільйона гривень.



Реконструйована школа містить новий корпус для молодших класів, ігрові та спальні кімнати, актовий та спортивний зали, майстерні з обробки деревини, металу, швейний і кулінарний класи. Всі класи мають особливі колірні рішення і побудовані з екологічно чистих матеріалів. Парти зроблені з натурального дерева, що відповідає санітарним нормам. У школи з'явився також спортзал і спортивний майданчик, які обладнані всім необхідним для проведення матчів і змагань з різних видів спорту. Актовий зал школи - це мінітеатр та кінотеатр. Завдяки акустичному стелі, кіноапаратній з необхідним набором звукового та світлового обладнання в ньому можна робити театральні постановки і показувати повнометражні навчальні фільми, проводити конференції та семінари.



Після екскурсії Рінат Ахметов, гості і футболісти ФК « Шахтар» Сергій Кривцов, Дуглас Коста і Алекс Тейшейра відкрили нове футбольне поле на території школи, яке буде доступне всім бажаючим. Команда «Північний» і збірна команда школи № 63 провели на полі дружній матч. Футбольний клуб буде забезпечувати професійне обслуговування поля і задіє його в свій проект з залученню населення до заняття футболом, повідомляє Наталія БІЛОУСОВА, «День».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати