Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Харкові виходить книга "Путінократія"

01 вересня, 13:34

Уперше російською та українською в Харкові виданий німецький бестселер про методи встановлення російським президентом авторитарної системи в обгортці демократії. Публіцистичний твір німецького журналіста Бориса Райтшустера, який більше 10 років жив та працював в Росії та оженився на росіянці, має оригінальну назву «Демократура Путіна», і звучить в перекладі як «Путінократія». Коли в 2006 році книга вперше побачила світ, багато хто вважав прогнози журналіста «песимістичними». Сьогодні, через вісім років, найжахливіші очікування втілилися в анексії Криму та розв’язуванні війни в Україні з порушенням міжнародного права, і небезпека російського режиму стала очевидною світові.

Генеральний директор Харківського видавництва «Віват» Юлія Орлова зауважує, що видання книги стало втіленням громадської позиції колективу редакції і сподівається, що книга може протидіяти масованій інфовійні, яку веде Росія проти України. «В книзі надається аналіз того, яким чином людина, яка вчилася в Німеччині, в школі КДБ, в розвідці Штазі, поставила на коліна величезну країну, - говорить Юлія Орлова. - Це достовірна інформація без емоцій та особистих думок».

Також стає очевидним, що за влади Путіна до росіян стали ставитися із засторогою у більшості країн світу. «У владі головне не гроші, а поширення впливу на весь світ, - розмірковують в редакції. - Але замість оволодіння світом Путін навпаки налаштував його проти Росії. Бо зараз майже в усьому цивілізованому світі – в Америці, в Європі, куди б ми не поїхали, ніхто не любить росіян».

Директор видавництва впевнена, що загроза встановлення тоталітарного режиму завжди поряд і лише самі люди можуть протистояти цьому. «Задача кожної з наших книг – щоб люди навчилися думати», - пояснює Юлія Борисівна. Першою з таких книг видавництва була збірка «Борітеся - поборете», де вірші українських поетів від Шевченка та Лесі Українки до сучасних майстрів слова були проілюстровані фотографіями з подій Євромайдана взимку 2014 року. Наступною буде американський твір «Психологія тоталітаризму. Технологія промивки мозків», переклад якої вже виконується. На черзі книга про війни, що їх вела Росія в Чечні, Грузії і зараз в Україні. Редакція передбачає безкоштовне розповсюдження книги «Путінократія» та влаштування її обговорень.

Альона СОКОЛИНСЬКА, Харків

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати