Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Рівному встановлюють "сонячні дерева"

01 вересня, 17:27

У Рівному розпочали встановлювати «сонячні дерева». Це конструкції, завдяки яким жителі міста зможуть заряджати гаджети просто на вулиці. Вони являють собою стійку, на якій закріплені сонячні панелі, а за формою справді нагадують дерева. Першу таку конструкцію вже змонтували. Вона знаходиться у центрі міста на Алеї Чайки. Вартість цього «сонячного дерева» - 94 тисячі гривень, розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк. Гроші виділили з міського бюджету.

«Конструкція працюватиме за таким принципом -  пaнелі будуть збиpати енeргію cонця, перетворювaти її в eлектричну та aкумулювати.  Тож рівняни вже в найближчі дні мaтимуть змoгу підзaрядити від «дерева» свої гaджети», - пояснив Віталій Миронюк.

Загалом у місті облаштують ще дві такі конструкції. Вони знаходитимуться у найбільш велелюдний місцях – у парку «Лебединка», а також на автовокзалі «Чайка».

Проект зі встановлення у місті «сонячних дерев» - один із тих, які підтримали в рамках програми «Громадський бюджет Рівного». Так, у її рамках, всі охочі могли подавати на конкурс  власні задуми, які стосувалися розвитку міста. На ті ініціативи, які набрали найбільше голосів серед місцевих мешканців, а також експертів, виділили кошти з міського бюджету.

Тетяна ІЛЬНИЦЬКА, Рівне

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати