Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Севастополі директор гімназії заборонив учням писати есе "Я - європеєць"

01 жовтня, 13:16

Директор Пушкінській гімназії в Севастополі Віктор Оганесян виступив з різкою критикою конкурсу "Я - європеєць".

"Питання підписання Україною угоди з Євросоюзом дискутується у суспільстві, можливо, батьки багатьох учнів не підтримують цю ідею. Ми змусимо дітей або вступати в конфлікт у сім'ї, або писати те, що їм буде продиктовано, або брехати ... Дитина повинна долучатися в школі до загальнолюдських цінностей, а не розмірковувати про поточний політичний момент. Хто нам, дорослим, дав право робити дітей заручниками наших політичних ігор?», - сказав Віктор Оганесян в інтерв'ю журналістам Нового регіону.

На його думку, проведення подібних конкурсів суперечить юридичним нормам функціонування українських шкіл, оскільки творів на таку тему немає ні в програмі з української мови, ні в програмі з російської мови: "Ніхто не має права змінювати програму протягом навчального року: ні Міністерство освіти, ні, тим паче, міськвно".

"Наша школа працюватиме за затвердженою програмою. Ніяких замовних творів наші діти писати не будуть" , -наголосив директор гімназії.

Конкурс есе проводиться спільно Українським державним центром позашкільної освіти та посольством Литовської республіки. Однією з його цілей є "підвищення значущості ідеї єдності і дружби України та Литовської республіки". Наказ провести у всіх школах міста регіональний етап конкурсу есе "Я - європеєць" видала начальник управління освіти Севастопольської держадміністрації Ірина Заєць.

Організацію конкурсу будуть забезпечувати методисти Інституту післядипломної освіти Севастопольського міського гуманітарного університету. Вони зобов'язані донести зміст наказу до директорів шкіл, а ті - сприяти організації конкурсу.

Оганесян відомий тим, що в роки президентства Віктора Ющенка публічно виступив проти нав'язування в школах трактування голоду 1932-33 років як геноциду українського народу. Тоді незабаром проти директора гімназії було порушено кримінальну справу за відмову прийняти дитину на навчання. У 2010 році кримінальну справу було закрито за рішенням суду.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати