Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль української літератури в Австрії збираються проводити раз на два роки

01 листопада, 17:02

Фестиваль української літератури вперше пройшов в Австрії - в Інсбруку.

"На німецькомовному просторі ще не було фестивалю, який був би присвячений тільки українській літературі. Можу сказати, що це буде проходити більш-менш регулярно, оскільки вже почалася підготовка після того, як все пройшло добре у Відні", - сказав автор ідеї створення фестивалю письменник Андрій Курков на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Фестиваль пройшов з 17 по 19 жовтня, але, як зазначили організатори, зустрічі українських авторів з німецькомовними читачами були протягом майже двох тижнів - з 11 по 24 жовтня.

"Два тижні письменники працювали на різних майданчиках Німеччини та Австрії ... де у письменників були зустрічі з публікою", - сказав глава правління громадської організації "Книжковий простір", в рамках проекту якої відбувся захід, Микола Кравченко.

А.Курков своєю чергою уточнив, що зустрічаючись з читачами, українські автори об'їздили різні міста Австрії і Німеччини, зокрема, побували у Франкфурті, Мюнхені, Берліні, Відні, Граці.

Українську літературу в Інсбруку представили Андрій Курков, Марія Матіос, Любко Дереш, Тетяна Малярчук. А.Курков при цьому уточнив, що обов'язковою умовою участі авторів був переклад їхніх творів на німецьку мову.

А.Курков також повідомив, що планується проводити фестиваль раз на два роки. Наступний, як зазначив письменник, в 2015 -му році пройде вже з іншим складом українських авторів.

"Головне, що на першу зустріч фестивалю в Інсбруку, 17 жовтня, прийшло набагато більше людей, ніж було в місті" , - поділився своїми враженнями від фестивалю письменник.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати