Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна візьме участь у командно-штабній фазі навчань "Trident Juncture-18"

01 листопада, 12:47
Фото Reuters

Україна не є членом НАТО, тож українські офіцери братимуть участь у командно-штабній фазі навчань "Trident Juncture-18" як представники країни-партнера.

Про це у середу 31 жовтня заявив командувач ВМС США в Європі та у Африці адмірал Джеймс Фогго під час телефонної прес-конференці, яка проводилася «під запис» і розшифровку якої Укрінформ отримав від Медіахабу США—Європа у Брюсселі.

«Ми маємо намір перейти від навчань у полі до фази навчань на командному пункті у Неаполі. Ці командні навчання підготують нас до кваліфікації Сил реагування НАТО у 2019 році. Тож ми маємо розгорнутий штаб і всі залучені компоненти для цих навчань, які триватимуть 10 днів. Україна є частиною цих навчань, в яких братимуть участь штабні офіцери. Вони зроблять свій внесок і матимуть можливість все бачити і вчитися з нами», — наголосив адмірал Фогго, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-конференції.

Як повідомлялося, у Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада тривають найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО "Trident Juncture-2018".

У масштабних навчаннях беруть участь війська 29 країн-членів Альянсу, а також представники Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього у повітрі, на суші й на морі буде задіяно близько 50 тисяч особового складу. До Trident Juncture залучили 65 кораблів, 250 військових літаків та близько 10 тисяч одиниць техніки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати