Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Польщі вважають російсько-український конфлікт однією з загроз 2016 року

02 січня, 19:48
Фото з сайту best-news.com.ua / Вітольд Ващиковський

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський серед загроз та викликів 2016 року для Польщі назвав, зокрема, не врегульований російсько-український конфлікт та наслідки розширення так званої «Ісламської держави», повідомляє Польське радіо.

Оцінюючи стосунки між Польщею та Росією, Ващиковський зауважив: «Це не ми створили “льодовиковий період”, це не ми атакували інші країни, не ми висилали «зелених чоловічків» до інших країн для того, щоб відібрати частину території. Тож, якщо ми говоримо про будь-які проблеми, вони були створені не у нас, а в Москві. І ключі до поліпшення ситуації також знаходяться у Москві», – зазначив Ващиковський.

Глава МЗС Польщі вважає, що розташування на території країни постійних баз НАТО є цілком реальним.

Щодо Європейського Союзу, Ващиковський наголосив, що євро – це утопія, бо не допомагає Європі, й що у євроспільноті немає демократичних засобів обрання лідерів.

«Ні єврозона, ні ЄС не мають демократичного механізму, прийнятного для всіх. Ми перебуватимемо у такому клінчі до того часу, доки або знайдемо такий механізм, або повернемося назад, щоб не перебувати у рішеннях, які є утопічними і перешкоджають. Якщо ж ні, то матимемо проблеми в Євросоюзі», – наголосив глава МЗС Польщі.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1227877-mzs-polschi-nazvav-rosiysko-ukrajinskiy-konflikt-odnieyu-iz-zagroz-2016-roku.html

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати