Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ізраїль здійснив авіаудари по сектору Газа

02 січня, 12:25
Фото: Reuters

Ізраїльські військові в ніч проти неділі завдали авіаудару по об'єктах радикального руху ХАМАС у секторі Газа у відповідь на ракетний обстріл території Ізраїлю.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), передає Укрінформ.

«Поки у світі запускали феєрверки і святкували Новий рік, з Гази був інший тип вогню – терористи випустили ракети по Ізраїлю. У відповідь ми завдали удару по цілях ХАМАС у Газі, включаючи локацію із виробництва ракет та військові пости, що використовуються для терористичної діяльності», - йдеться у дописі ізраїльської армії.

За інформацією ЦАХАЛ, 1 січня з Гази були запущені дві ракети у напрямку Середземного моря, які вибухнули біля берегів Ізраїлю.

У поліції Ізраїлю повідомили, що жертв унаслідок авіаудару не було. Про жертви з іншого боку поки не повідомляється.

Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною загострився у травні минулого року, коли після завершення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі палестинці закидали камінням ізраїльських силовиків. Ті застосували гумові кулі, світлошумові гранати та сльозогінний газ.

Зрештою Ізраїль і ХАМАС 20 травня домовилися про припинення вогню у ніч проти 21 травня.

Водночас сторони попередили одна одну про можливі наслідки у разі порушення перемир'я. Ізраїль заявив, що режим припинення вогню перестане діяти, якщо із сектору Газа продовжаться ракетні обстріли ізраїльської території.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати