Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Західні банки йдуть із українського ринку

02 лютого, 16:42

З України йдуть західні банки. Офіційна причина – складність умов для ведення бізнесу.

У цьому абстрактному понятті, виявляється, є і політична складова. Одна з найбільших фінансових установ Центральної та Східної Європи – "Ерсте Груп" – іще місяць тому повідомила про продаж своєї української "дочки". Проте лише тепер представники банку визнали: з України йдуть, бо вона так і не стала членом Євросоюзу.

"Компанія "Ерсте Груп" зайшла на український ринок на початку кризи 2007 року, коли в нас були очікування вступу України до Європейського Союзу. Сьогодні ми маємо зовсім протилежну картину. Для нас дуже важливо бути присутніми на ринках країни, які або вже є членами ЄС, або стануть ними", – прокоментувала Ганна Цигонкова, речниця концерну "Ерсте Груп".

Під час телемосту зі студією кореспондент Deutsche Welle Захар Бутирський зауважив: "Головне, що треба зрозуміти, – питання не лише в економічній ситуації. Адже австрійська "Ерсте Груп" заявила, що не планує згортати свій бізнес в Угорщині та Румунії, хоча там економічні перспективи не набагато кращі за українські, а збитки австрійського банку – навіть більші. Одна з причин, чому "Ерсте" йде, – це те, що в Україні немає функціонуючих судів та інших інституцій", – вважає Бутирський.

Журналіст Deutsche Welle додав, що банкірів також відлякує "постійний тиск та корупція".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати