Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хорошковський продав акції ІНТЕРу за 2,5 мільярди доларів

02 лютого, 10:31

Інтер змінює власника. Валерій Хорошковський продав свої акції Дмитру Фірташу. Вчора стало відомо, що GDF MEDIA LIMITED купила акції компанії INTER MEDIA GROUP LIMITED. Це означає, що керувати телевізійним бізнесом групи «Інтер» (ІНТЕР, ІНТЕР+, НТН, К 1, МЕГА, ЕНТЕР-ФІЛЬМ, К2, ПІКСЕЛЬ та MTV) буде новий власник.

Це голова Ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ, який до того ж є Головою Федерації роботодавців України.

Чому Валерій Хорошковський вирішив більше не займатися телевізійним бізнесом, він пояснив у офіційному прес-релізі, який поширив телеканал: "За умов що склалися, я не маю можливості забезпечувати розвиток Групи і саме ці обставини стали моєю головною мотивацією щодо продажу", – зазначив пан Хорошковський.

У повідомленні відзначається, що вартість угоди – 2,5 мільярди доларів.

Про намір продати групу Валерій Хорошковський говорив ще у січні 2009 року. Говорячи про можливість продажу медіагрупи, він сказав: «Я можу прийняти таке рішення, і в умовах економічної кризи було б добре, щоб у мене був сильний фінансовий партнер», – сказав пан Хорошковський у інтерв‘ю «Українській правді».

У компанії Дмитра Фірташа угоду підтвердили, однак коментарів поки немає.

Інтерес Дмитра Фірташа до медіа активів можна зрозуміти. Міжнародна аудиторська компанія PwC дослідила світовий ринок індустрії розваг та ЗМІ і відзначила, що у кризові 2008-2012 роки медійна галузь росла більш високими темпами, ніж світова економіка. За п‘ять років кризи глобальна економіка зросла на 9,15%, а медійна галузь – на 15%. Аналітики PwC прогнозують, що до 2016 року медіа ринок щороку додаватиме 5-6%. Фактично, ЗМІ стане однією з найбільш динамічних галузей. Ці тенденції неодмінно прийдуть і до України.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати