Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Херсонщині три нових випадки захворювання на COVID-19, один – летальний

02 квітня, 11:15
Фото Олени ВАНІНОЇ

Вночі 1 квітня представники міської і обласної влади повідомили про нові лабораторно підтверджені випадки захворювання на коронавірус. Один із них – летальний, і встановили його посмертно.

Після нічного засідання оперативного штабу із запобігання поширенню на території міста Херсона COVID-19, до містян звернувся перший заступник міського голови Ігор Козаков, який розповів, які заходи вживатимуться у зв’язку з ситуацією.

«Це 42-річний мешканець Херсона, який потрапив до лікарні з пневмонією... Усі лікарі, які контактували з хворим, вже відправлені на обсервацію. Члени сім’ї хворого – батько, мати, дружина і дитина – також знаходяться на обсервації. Дезінфекція під’їзду багатоквартирного будинку, в якому проживає сім’я госпіталізованого херсонця, буде проведена найближчим часом. Будинок  знаходиться в мікрорайоні Шуменський.

Крім цього, сьогодні, рівно опівночі, Херсон буде закритий на карантин. На його в’їздах і виїздах буде встановлено 5 блокпостів. Просимо херсонців зберігати спокій, залишатися вдома і при наявності найменших симптомів відразу звертатися до свого сімейного лікаря. Ви повинні знати, що міська влада, лікарі, МНС, правоохоронці роблять все можливе, аби локалізувати проблему», – зазначив Козаков у відеозверненні.

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв також записав нічне відеозвернення, у якому зазначив про три нових випадки захворювання на COVID-19, один з яких був летальним. 

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко повідомив у Фейсбуці, що окрім випадку в Херсоні, коронавірус виявили у мешканки Голої Пристані та Олешках.

«Випадок дуже страшний, оскільки захворіла матушка, яка була у неділю у церкві разом з людьми. В Олешках цей випадок зафіксовано посмертно. На жаль, померла працівник медичного закладу і дуже багато людей було на похороні», – заявив Сергій Рибалко.

Станом на 7 годину ранку 2 квітня в’їзди до Херсона не перекриті. Про це у Фейсбук повідомила журналістка Олена Ваніна і додала світлини з Миколаївського шосе. У патрульній поліції, відповідаючи на питання у Фейсбук, повідомили, що станом на 10:40 не отримували інформації стосовно перекриття.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати